Капітан волейбольної команди МСК «Дніпро» Олександра Пономаренко: «Завдання на сезон – боротьба за вихід до вищої ліги»

24 Жовтня, 2019

Наступного тижня черкаські волейболістки проведуть стартові ігри у чемпіонаті України з волейболу серед жіночих команд першої ліги

Капітан волейбольної команди МСК «Дніпро» Пономаренко Олександра (21 рік, зріст  179 см, амплуа – перший темп)

Скільки років займаєшся волейболом, перший тренер та досвід?

З 9-ти років, перший тренер Новгородченко Тетяна Кирилівна. Перша команда ВК «Регіна» в 2013-2016, потім в сезоні 2018-2019 ВК «Полтавчанка».

Чи пробувала ти інший вид спорту, і чому обрала саме цей?

– Так, легка атлетика. Волейбол- це моя любов. Колись хотіла кинути, але не змогла, а люблю його, тому що це командна гра. Ви як одне ціле і у вас одна мета. Також це море емоцій, насолоди, драйву. Граючи в волейбол забуваю про все і просто кайфую від гри.

Які цілі на цей сезон?

– Перемагати і боротися за вихід до вищої ліги.

Розкажи про себе, і своє життя поза командою.

– Навчаюсь в Інституті пожежної безпеки в Черкасах, курсант. У вільний час люблю дивитися фільми, читати, слухати музику.

Чи є у тебе кумир у світовому волейболі?

– Кристина Кірікелла

Як ти відчуваєш себе в ролі капітана, і те що дівчата обрали саме тебе.

– Це трохи незвично для мене, так як я вперше стала капітаном у такій команді. У нас велика різниця у віці гравців і я думала що будуть якісь проблеми і непорозуміння, але все в порядку звичайно, я відчуваю на собі відповідальність, хочеться подати хороший приклад молодшим гравцям, підтримати їх. Загалом, поки все відмінно, я рада, що вибрали мене, у нас все ще попереду, адже це тільки наш перший сезон.

Підготувала Юлія Глизь