Яким спортсменам та тренерам спростили процедуру виїзду за кордон

26 Травня, 2022

Тепер спортсмени можуть виїжджати за кордон на навчально-тренувальні збори та спортивні змагання на підставі рішення Мінмолодьспорту щодо включення до складу учасників спортивного заходу.

Відповідні зміни вже ухвалив Кабмін. Раніше для виїзду за кордон атлетам призовного віку потрібні були спеціальні погодження.

Йдеться про:

-спортсменів, які включені до складу національних збірних команд України з олімпійських, неолімпійських видів спорту та видів спорту осіб з інвалідністю;

-тренерів із складу національних збірних команд України, які забезпечують підготовку спортсменів, включених до складу національних збірних команд України з олімпійських, неолімпійських видів спорту та видів спорту осіб з інвалідністю;

-спортивних суддів та інших фахівців, що забезпечують, зокрема, організаційне, науково-методичне, медичне супроводження, антидопінговий контроль тощо підготовки спортсменів, які включені до складу національних збірних команд України з олімпійських, неолімпійських видів спорту та видів спорту осіб з інвалідністю.

Ці особи можуть безперервно перебувати за кордоном не більше 30 календарних днів з дня перетину державного кордону, але не менше терміну проведення заходу, визначеного в Єдиному календарному плані фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів України на відповідний рік.

Термін перебування за кордоном може бути збільшений, якщо спортсмен після одного заходу братиме участь в іншому заході, що відбуватиметься в іншій країні та починатиметься протягом 10 робочих днів з дня завершення попереднього спортивного заходу.

Джерело: Управління у справах сім’ї, молоді та спорту Черкаської ОДА