Голова Черкаської ОВА І.Табурець зустрівся з учасниками проєкту МСК «Дніпро» – «Герої»

28 Квітня, 2023

На днях пройде відбірковий всеукраїнський тур до національної збірної на «Ігри Нескорених», де Черкащину представлятимуть Вадим Мазніченко, Валерій Ковальчук, Максим Дмитраш, Ярослав Платмір, Ігор Сорока.

Підготовку до змагань вони проходять у рамках проєкту «Герої», заснованого муніципальним спортивним клубом «Дніпро» (Черкаси).

Перед від’їздом на змагання на одне з тренувань спорсменів завітав голова Черкаської ОВА Ігор Табурець.

«Мав нагоду сьогодні побувати на одному з тренувань і поспілкуватися із хлопцями. Заряджені та мотивовані. Справді, спорт – краща реабілітація. Принагідно передав прапор області, аби він став для них оберегом як на всеукраїнському відборі, так і на світовій арені «Нескорених», – своїми враженнями на своїй сторінці у Фейсбуці ділиться Ігор Табурець.

Змагання пройдуть у Львівській області. Із кількохсот претендентів спеціальна комісія відбере сотню кращих, а з неї – ще. Зрештою, Україну в Дюссельдорфі на Invictus Games представлятиме команда з 24 спортсменів із числа військовослужбовців та ветеранів російсько-української війни, які зазнали поранень під час або внаслідок виконання службових обов’язків у зоні бойових дій.

Загалом під час Invictus Games 2023 в Дюссельдорфі майже 600 учасників із 22 країн світу змагатимуться у 10 видах спорту: легка атлетика, пауерліфтинг, стрільба з лука, веслування на тренажері, баскетбол на візках, регбі на візках, велоспорт, волейбол сидячи, плавання та настільний теніс.