Черкащани вибороли перше командне місце у Чемпіонаті України з боксу серед студентів

21 Квітня, 2024

Змагання проходили із 16 до 20 квітня в Умані. Майданчиком для проведення змагань стала спортивна зала державного педагогічного університету імені Павла Тичини.

У ринзі зустрілись 140 суперників із 57 українських навчальних закладів. Хлопці виборювали перемогу в 13 вагових категоріях, дівчата – у 12.

Із Черкаської області за звання кращих у ринзі змагалися 22 боксери. Серед них – вихованці з Черкас («AmbrosCrossFight», «Boxer» та КДЮСШ «Вікторія»), Ватутіного (БК «Мафія»), Умані («Арес») та з Жашкова.

За повідомленням президента Черкаської обласної федерації боксу Сергія Тищенка, черкаські спортсмени вибороли шість «золотих», три «срібних» та дві «бронзових» медалі.

1 місце

Тетяна Довгаль з Ватутіного (клуб «Мафія» та КДЮСШ «Вікторія», вагова категорія 60 кг). Її відзначили кубком за кращу техніко-тактичну майстерність.

Данило Лозан (БК «Арес», Умань) став першим у ваговій категорії 67 кг. Його визнали кращим боксером чемпіону.

Дмитро Колісніченко (БК «Арес», Умань) став першим у ваговій категорії 54 кг.

Ігор Семончук (БК «Арес», Умань) — у ваговій категорії 57 кг. Його нагородили кубком «За волю до перемоги».

Аліна Кріт з Жашкова (66 кг).

Альона Унковська (БК «Арес», Умань), 52 кг. Спортсменку відзначили кубком «За волю до перемоги».

2 місце

Желада Анастасія (БК «Арес», Умань), 57 кг.

Петренко Діана (спортивний клуб «AmbrosCrossFight», Черкаси), 54 кг.

Коваленко Анастасія (БК «Арес», Умань), 48 кг.

3 місце

Борщ Андрій  із КДЮСШ «Вікторія» (Черкаси) у ваговій категорії 71 кг.

Коберник Максим із КДЮСШ «Вікторія» (Черкаси), 67 кг.

«Пишаюсь нашими боксерами! Наполегливими та майстерними, які з кожним турніром підтверджують свій високий рівень, — прокоментував Сергій Тищенко. — Дякую всім, хто став частинкою цієї спортивної події. Навіть у ці важкі часи бокс об’єднує навколо себе чудових людей, які готові вкладати всі свої знання, свою душу та енергію у спільну справу – справу виховання сильного та здорового покоління українців. Особисто я і надалі разом із однодумцями підтримуватиму розвиток боксу, аби все більше дітей робили свій вибір на користь тренувань».

Над організацією змагань разом із партнерами працювали Комітет з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України та його обласний осередок, Федерація боксу України, Всеукраїнська Федерація Студентського Боксу, Федерація боксу Черкащини та уманська міськрайонна федерація боксу «Арес».