Ветерани війни Центру реабілітації МСК «Дніпро» візьмуть участь у відборі до української збірної на Ігри Нескорених 2025

25 Квітня, 2024

Закінчилася реєстрація кандидатів до національної команди, яка представить Україну на Іграх Нескорених 2025 у Ванкувері-Вістлері (Канада)

Ігри Нескорених — це найбільший в світі міжнародний захід для ветеранів та військовослужбовців, які отримали поранення, травми або захворювання, виконуючи свої службові обов’язки.

Участь у Іграх в 2025 році стане для України ювілейною — українська збірна впʼяте продемонструє нескореність наших воїнів.

Ігри Нескорених у Ванкувері-Вістлері 2025 стануть першими в історії зимовими гібридними Іграми. Учасники візьмуть участь у плаванні, веслуванні на тренажерах, волейболі сидячи, баскетболі на кріслах колісних та регбі на кріслах колісних, включаючи нові зимові види спорту: гірські лижі, сноуборд, біатлон, бігові лижі, скелетон і керлінг на кріслах колісних.

Втім, національний відбір проходитиме за класичними видами спорту, а саме:

баскетбол на кріслах колісних, велоспорт, веслування на тренажерах, волейбол сидячи, легка атлетика (біг, штовхання ядра/метання диска), пауерліфтинг, плавання, стрільба з лука, настільний теніс.

Цього року до збірної потрапить на десять осіб більше, ніж минулого — міжнародна Фундація Ігор Нескорених збільшила українську квоту з 25 до 35 учасників.

Реєстрація учасників на відбір до збірної України тривала до 21 квітня. Після реєстрації онлайн та верифікації документів, учасники відбору будуть запрошені на всеукраїнські змагання, які пройдуть 31 травня – 2 червня у Києві.

Для участі у відборі до української збірної на Ігри Нескорених 2025 зареєструвалися ветерани війни Центру реабілітації МСК «Дніпро» (Черкаси):

Платмір Ярослав

Шеренговський Денис

Скляренко Дмитро

Юхимець Олексій

Жілін Павло

Линник Олесандр.

Полін Євген.

Федін Богдан

Ключка Богдан

Дорошко Євген

Мазніченко Вадим

Носенко Олександр

Скринський Ооесандр

Лукашук Артем

Відбір та підготовку збірної України 2025 року здійснює Міністерство у справах ветеранів України, спільно з бюджетною установою Український ветеранський фонд, Центром стратегічних комунікацій «СтратКом Україна», ГО «Повернись живим!» та ГО «Ігри Інвіктус Україна».