Михайлюк про гру з Тейтумом і Брауном, тренера «Бостону» та небажання виступати в Європі

4 Жовтня, 2023

Атакувальний захисник «Бостон Селтікс», вихованець БК «Черкаські Мавпи» Святослав Михайлюк поділився очікуваннями від нового сезону і відповів на ряд інших запитань під медіа-дня команди. Джерело: https://youtu.be/UaDQCt1b4WQ?si=qtGedIAHT8PkhM__

“Бостон” – одна з кращих команд НБА, від якої високі очікування кожного сезону. Особисто я хочу лише перемагати. У нас чудові гравці, тренерський штаб, в цілому велика організація. Є хороший шанс зробити щось особливе, і я хочу бути частиною цього. Що я можу дати команді? Перш за все, шутерські навички. Можу створити більше вільного простору для лідерів команди, щоб вони виконували свою роботу. Але коли я відкритий, то завжди буду кидати. Також збираюся жорстко грати у захисті і нападі, постараюся якісно підтримувати партнерів і продемонструвати кращу версію своєї гри.

Чим довше ти в НБА, тим швидше вчишся. Ти всіх знаєш, тому що грав проти них. Я змінив багато команд, тому розумію як все працює. Мені було легко влитися в “Селтікс”, тому що знав більшість хлопців раніше. Одноклубники, тренери і всі співробітники чудово ставляться до мене, що полегшує процес адаптації. Очікую отримати корисний досвід в команді. Я грав з Елом Хорфордом в “Оклахома-Сіті Тандер”. Чудовий хлопець, великий професіонал. Він вже дуже довго виступає в лізі. Знаю, що для нього це 17-й медіа день. Ел розуміє, як вигравати матчі. Прекрасний гравець. Радий знову виступати з ним в одній команді.

Хорфорд – справжній професіонал, що є його кращою характеристикою.  Він наполегливо працює кожного дня. Не можу назвати його найбільш зацикленим на роботі гравцем ліги, але він завжди готовий відіграти 30-40 хвилин в матчі. Це гарний досвід – спостерігати за тим, як він поводить себе на паркеті та поза його межами.  Було приємно познайомитися з головним тренером Джо Маззуллою. Це його другий рік на посаді головного тренера. Приємно бачити, як він досяг цього рівня і добився успіху. В нашій команді є 6 гравців, які народилися не в США. Це дозволяє оцінити гру з різних точок зору.

Я і Крістапс Порзінгіс виросли в Європі, трохи пограли в місцевих чемпіонатах. Хоча шляхи у нас різні. Я пішов у коледж, а він затримався в іспанській лізі і потім відразу потрапив до НБА. Це дає різноманітність способів розуміння гри. Я відчуваю, що мені дуже сильно допоможе виступ у команді, де є Джейсон Тейтум, Джейлен Браун і Деррік Вайт. Це шутери, які дуже добре атакують з дальньої дистанції. У мене, Сема Хаузера та інших хлопців будуть з’являтися можливості для відкритих кидків.

На тренуваннях мене особливо вразив Пейтон Прітчард, дуже працьовитий гравець. Будемо налагоджувати зв’язок і намагатися допомогти команді в кожному матчі. Чому я відмовив європейським командам? Хочу бути частиною чогось особливого. У нас хороші шанси виграти титул. Я залишаюся гравцем НБА. Відчуваю, що відповідаю рівню баскетболіста НБА”, – заявив Михайлюк.

Джерело: basket.com.ua