Вихованець черкаського баскетболу увійшов до складу «Бостона» на сезон НБА

25 Жовтня, 2023

Захисник збірної України, вихованець “Черкаських Мавп” Святослав Михайлюк увійшов до складу “Бостона” на новий сезон НБА

Завдяки потраплянню до фінального складу на сезон гарантована сума контракту українця збільшилася з 200 тисяч доларів до 1,17 мільйона доларів. Про це пише журналіст Боб Маркс.

Святослав Михайлюк підписав з Бостоном негарантований контракт на рік у серпні і зіграв у трьох з п’яти матчів команди передсезонної підготовки. В середньому він проводив на майданчику майже 18 хвилин, набираючи 12.0 очок, 3.0 підбирань, 1.3 передачі при реалізації триочкових 44% (8 з 18 спроб).

Майбутній сезон стане шостим для українця в НБА. В 2018 році Михайлюка обрав на драфті Лейкерс під 47-м номером. Потім він виступав у Детройті, Оклахомі, Торонто та Нью-Йорку.

Минулий сезон Михайлюк завершив у складі Шарлотт, за який провів 19 матчів та набирав 10,6 очка, 2,7 передачі, 2,4 підбирання в середньому за матч.

Окрім Михайлюка в НБА цей сезон проведе центровий збірної Олексій Лень. Сезон в НБА для команд наших гравців розпочнеться в ніч на 26 жовтня – Бостон зіграє проти Нью-Йорка, а Сакраменто зустрінеться з Ютою.

Джерело: ФБУ