У Черкасах пройшов 1-ий тур чемпіонату України з баскетболу 3х3 серед чоловічих команд

28 Листопада, 2023

На перший тур заявилось 14 команд, серед яких були представники Суперліги та Вищої ліги.

Команди були розділені на чотири групи, з кожної з яких в плей-оф вийшли по дві кращі.

Пару фіналістів склали дві столичні команди – Будівельник та Київ-Баскет спочатку без поразок виграли свої групи, в чвертьфіналі здолали Енергодарський Стиль та Ніко-Баскет відповідно. В конкурентних півфіналах Будівельник здолав Прометей 21:18, а Київ-Баскет обіграв Кривбас 22:14.

У вирішальному матчі Будівельник виявився сильнішим – перемога над Київ-Баскетом 21:17. Переможцями першого етапу стали Ростислав Кабанов, Лєв Кошеватський, Владислав Лукінський, Ренат Рахметов. В складі Київ-Баскета в Черкасах зіграли Владислав Іванов,  Нікіта Когут, Ігор Стародуб, Нікіта Стецюра.

Чемпіонат України з баскетболу 3х3. Черкаси

Фінал. Будівельник – Київ-Баскет 21:17

Будівельник: Ростислав Кабанов 3, Лєв Кошеватський 13 (2), Владислав Лукінський 5,  Ренат Рахметов

Київ-Баскет: Владислав Іванов 1,  Нікіта Когут 10 (1), Ігор Стародуб 5 (2), Нікіта Стецюра 1

MVP туру в Черкасах визнано гравця Будівельника Владислава Лукінського.

Схожий шлях до матчу за третє місце був у Кривбаса та Прометея – команди по разу програли на груповій стадії, зайнявши друге місце. Кривбас в стартовому матчі поступився Полтаві 10:12, а Прометей почав тур з поразки Push Team-НУФВСУ 14:17.

В чвертьфіналі Прометей впевнено обіграв Полтаву 15:7, а Кривбас здолав Push Team-НУФВСУ 20:16. Після цього обидві команди поступились київським колективам і зустрілись в матчі за третє місце. Там з рахунком 21:10 сильнішими виявились баскетболісти Прометея, за який зіграли Влад Мельник, Даніїл Пирогов, Антон Стуров та Дмитро Триколенко.

Дивіться всі результати першого туру чемпіонату України з баскетболу 3х3 в Черкасах.

Джерело: ФБУ