У баскетбольній Суперлізі, де грають черкащани, на одну команду стало менше

13 Грудня, 2023

Департаментом організації та проведення змагань Федерації баскетболу України розглянуто звернення клубу «Будівельник», щодо припинення участі в поточному розіграші Суперліги, де виступає команда «Черкаські Мавпи-Дніпро».

При вирішення вказаного питання взяті до уваги положення Офіційних Правил баскетболу ФІБА 2022, які регулюють питання зняття команди зі змагання, та відповідні наслідки. Так, відповідно до положень пункту 3.2 ДОДАТКУ D ― «КЛАСИФІКАЦІЯ КОМАНД» у разі зняття команди зі змагання, результати всіх зіграних нею ігор анулюють.

Керуючись вище наведеним, Департаментом організації та проведення змагань ФБУ вирішено:

– виключити команду БК «Будівельник» зі складу учасників Чемпіонату України серед клубів Дивізіону «А» Суперліга сезону 2023-2024рр.;

– результати всіх ігор, зіграних БК «Будівельник» в регулярному чемпіонаті Суперліги сезону 2023-2024рр. (13 ігор) станом на 12.12.2023р., анулювати. Відповідно, анульованими мають бути й набрані та пропущені очки команд в іграх з командою БК «Будівельник» від початку регулярного чемпіонату;

– статистику гравців, яку гравці здобули під час ігор за участі БК «Будівельник», залишити чинною;

– оновити турнірну таблицю змагання з урахуванням прийнятих Департаментом рішень.

На момент припинення виступів у поточному сезоні Суперліги київський Будівельник посідав друге місце в турнірній таблиці Суперліги Favbet, маючи в активі 10 перемог у 13 зіграних матчах.

Джерело: ФБУ