У команди черкащан перервалася безпрограшна серія ігор в УПЛ

28 Листопада, 2022

СК «Дніпро-1», у складі якого грають троє вихованців черкаського футболу  – Артем Довбик, Володимир Танчик і Владислав Рибак, незважаючи на поразку, продовжує лідирувати у турнірній таблиці  

Футбол. Прем’єр-ліга України. 28 листопада. Кривий Ріг. Стадіон «Гірник».

«Кривбас» (Кривий Ріг) – СК «Дніпро-1» 2:1 (1:1)

Головний суддя: Катерина Монзуль (Харків)

Судді на лінії: Марина Стрілецька (Суми), Сергій Приступа (Черкаська область).

«Кривбас»: 23. Сарнавський (кап), 7.Понедельнік, 15.Вернідуб, 5.Стецьков, 55. Дібанго, 8.Капіч, 44.Банада, 11.Татарков (10.Хомченовський, 77), 20.Микитишин (94.Задерака, 66), 27.Дебелко, 19.Волошин (24.Якімець, 84).

Запасні: 33.Кліщук, 13.Зотько, 39.Опанасенко, 2.Рябов, 25.Ловріч, 17.Семотюк, 97.Кораблін, 18.Устименко. 9.Хобленко.

Головний тренер: Юрій Вернідуб

«Дніпро-1»: 93. Валеф, 99.Гомес, 5. Сарапій, 39. Сваток (кап), 3.Адамюк (29.Назаренко, 63), 34.Танчик, 18.Бабенко, 22.Рубчинський (25. Когут,63), 8.Піхальонок (15.Логінов.90), 9.Гуцуляк (2.Кононов.80), 7.Довбик.

Запасні: 1.Рибак, 33.Юрчук, 12. Кінарейкін

Головний тренер: Олександр Кучер

Голи: Довбик (22, з пенальті,), Волошин (27), Дебелко (73)

Попередження: Капіч (50), Гуцуляк (52), Банада (87), Понедельнік (90+4)

У заключному матчі календарного року, який проводив у Кривому Розі, тренерський штаб дніпрян не міг задіяти кількох легіонерів, проте позиція лівого захисника все одно залишилася «бразильською» – там вийшов молодий Гомес, для котрого це була друга поява в основному складі, але у повноцінній дебютній грі з «Колосом» він діяв на звичній позицій центрального захисника. В іншому склад команди вже був звичний – як і у матчі із «Шахтарем» позиції на флангах півзахисту зайняли Танчик і Гуцуляк.

Господарі розпочали достатньо активно і вже на 2-й хвилині після першого перспективного стандарту Дебелко після навісу завдав удар головою – повз воріт. На це дніпряни відповіли гострим випадом Танчика удар-простріл якого ногою відбив Сарнавський. Не дивлячись на дуже важке поле, спортклубівці намагалися більше тримати м’яч, розігрувати комбінації, але це не давало загострень. На 19-й хвилині Гуцуляк взяв гру на себе і змусив суперника вдарити себе по нозі у карному майданчику – спочатку Катерина Монзуль намагалася показати Олексію жовту картку, але почувши пропозицію від колег з відеосистеми передивитися VAR, арбітриня пішла до монітору. Саме тут команди і застала тривога, в результаті чого матч перервався.  Приблизно за півгодини гра відновилася з пенальті, котрий чітко реалізував Добвик!

Проте дніпряни не довго вели у рахунку – господарі провели стрімку атаку лівим флангом, Волошин увійшов у карний майданчик і влучно пробив у дальній кут -1:1. Спортклубівці одразу мали пару непоганих моментів знову вийти вперед – спочатку Сарнавський зумів випередити Довбика за межами карного майданчику і заграти там в падінні головою, а після подачі зі стандарту від Піхальонка Гомес пробив головою поруч із стійкою. Після чергового закидання Піхальонка на Довбика Артем опинився на одинці із захисником у чужому карному майданчику, але удар форварда було заблоковано.

А на 40-й хвилині непоганий момент був і у Кривбаса – знову удар завдавав Волошин, але тепер м’яч пройшов поруч із стійкою. Під завісу першого тайму команди обмінялися небезпечними випадами. Спочатку Адамюк з близької відстані головою замикав навіс з флангу, але не влучив у ворота, а вже у компенсований арбітресою час Сарапій підстрахував Валефа, вибивши м’яч з воріт після удару все того ж Волошина.

Після перерви гра продовжилася у тому ж руслі з великою кількістю боротьби і деякий час команди грали без воріт. Перший момент у другому таймі створили дніпряни, але Понеделельник вибив мяч з під ніг Рубчинського, який міг опинитися сам перед Сарнавським. Після цього дві небезпечні атаки провели господарі – Дібанго потужне влучив у ближню хрестовину, а з виходом Дебелка впорався Валеф. Натомість і після удару Сарапія криворожан врятувала поперечина, а добивання Довбику з незручної позиції не вдалося.

На 72-й хвилині м’яч після підступного удару Гуцуляка пролетів поруч із стійкою (мав місце невеликий рикошет), але саме на це «Кривбас» відповів результативною атакою – Дебелко скористався скиданням Банади і уникнувши офсайду спрямував м’яч у сітку.

До заключних секунд матчу спортклубівці шукали щастя в атаці і шанси на те, щоб відігратися у дніпрян були. Найближче до цього був Когут, який двічі завдавав удари у межах карного майданчику, але кожного разу Ігорю бракувало влучності.

У підсумку спортклубівці поступилися в обласному дербі, перервавши свою більш ніж річну безпрограшну серію в УПЛ.

Джерело: scdnipro1.com.ua