В активі Олександра Ющенка у грі за «Шахтар» U19 (Донецьк) асист і гол

2 Грудня, 2022

Юнацька команда «Шахтаря» перемогла з великим рахунком в останньому домашньому матчі року, а вихованець черкаського футболу Олександр Ющенко провів весь матч і відзначився результативними діями
«Шахтар» U19 (Донецьк) – «Інгулець» U19 (Петрове) – 6:0 (4:0)
Голи: 1:0 Погорілий (19), 2:0 Погорілий (24), 3:0 Погорілий (37, пен.), 4:0 Пушкарьов (38), 5:0 Савін (85), 6:0 Ющенко (90, пен.)
«Шахтар» U19: Барченко, Дрозд (Башмарін, 58), Роспутько, Хромей (Бац, 46), Булеза, Янович, Лосенко (Цуканов, 46), Сігеєв, Ющенко, Пушкарьов (Векленко, 46), Погорілий (к) (Савін, 46)
Від перших хвилин команда Оскара Ратулутри взяла м’яч під свій контроль і тотально перегравала суперника. Однак забити перший гол удалося лише на 19-й хвилині: Ющенко відмінною передачею з глибини вивів Погорілого сам на сам з воротарем – 1:0. За кілька хвилин Погорілий влучним ударом головою завершив чудову атаку з правого флангу від Дрозда й Лосенка (гольова передача на рахунку Івана). Під кінець тайму нападник заробив пенальті, який сам упевнено реалізував. А крапку в першій половині матчу відмінним ударом у дев’ятку поставив Пушкарьов – 4:0.
У перерві тренер «Шахтаря» здійснив одразу 4 заміни, випустивши Баца, Цуканова, Векленка та Савіна замість Хромея, Лосенка, Пушкарьова й Погорілого. «Гірники» грали за рахунком і вже не так активно атакували ворота «Інгульця». Натомість гості могли забити гол престижу, коли Хоменко сильним ударом влучив у поперечину. Проте й другий тайм господарі зрештою виграли, забивши 2 м’ячі наприкінці зустрічі. Спочатку дебютним голом відзначився Савін, зігравши на добиванні після удару Векленка, а на останній хвилині матчу Ющенко реалізував пенальті. Також відмінну комбінацію завершив Сігеєв, але гол Кирила не було зараховано через офсайд.
«Шахтар» розгромив «Інгулець», а Владислав Погорілий оформив хет-трик і зміцнився на першому рядку рейтингу бомбардирів (15 голів). Останній матч команда Оскара Ратулутри зіграє 5 грудня на виїзді з «Дніпром-1».
Джерело: ФК “Шахтар”