Новачки ПФЛ: гравці з УПЛ і ностальгійні спогади – для «ЛНЗ» Черкаси

23 Лютого, 2023

Пресслужба Професіональної футбольної ліги – про офіційні дозаявки на час зимової перерви сезону 2022/23.

У лютому розпочався процес заявки футбольних клубів – учасників чемпіонату України з футболу. Поповнюють свої склади й клуби VBET UA Першої. На офіційному сайті ПФЛ ми висвітлюємо зміни в складі команд. До вашої уваги – новачки футбольного клубу ЛНЗ Черкаси.

Черкаський колектив під керівництвом Олександра Ковпака підсилив свій склад 6 футболістами з хорошим ігровим досвідом – хтось із них прибув із найвищого дивізіону, VBET Ліги УПЛ, інші – після виступів за кордоном. Але головне – тут багато ностальгійних імен, які багато говорять черкаським любителям футболу. Хто ці гравці?

25-річний півзахисник Віталій Бойко (№10) сам родом із Черкаської області і вже грав за місцеві професіональні клуби. У 2017 році він переходив у Сант-Рафель Ібіца з Іспанії, а після повернення пограв за такі клуби, як ФК Минай, Кремінь, Волинь і ПФК Львів. У VBET Лізі УПЛ цього сезону Бойко відіграв 13 матчів, відзначившись 1 голом і 2 асистами.І це не єдиний новачок ЛНЗ із вищого дивізіону!

24-річний нападник Назарій Нич (№29) – родом зі Львівщини. Пройшов школу Карпат, грав за Волинь і Верес, а з 2019 року вже на дорослому рівні заявив про себе в ПФК Львів. У поточному сезоні Нич відіграв 14 матчів у VBET Лізі УПЛ, відзначившись 1 голом. Загалом на рівні Української Прем’єр-ліги (VBET Ліга) Назарій провів 66 матчів, відзначившись 5 голами. Востаннє грав у змаганнях ПФЛ у сезоні 2017/18, коли провів 10 матчів за Волинь (1 гол). Новачок ЛНЗ Нич забивав Динамо та Шахтареві!

32-річний фланговий універсал Сергій Шестаков (№7) прибув із рівненського Вереса, в складі якого зіграв 6 матчів у VBET Лізі УПЛ. Раніше уродженець Вінниччини грав за Бастіон, СКАД-Ялпуг, ФК Одеса, Ниву (Тернопіль), УкрАгроКом, Нафтовик, Олімпік (Донецьк), а також угорський клуб вищого дивізіону Діошдьор. 64 матчі (2 голи та 3 асисти) Сергій провів у Прем’єр-Лізі України, 91 матч (7 голів, 10 асистів) – у Першій лізі ПФЛ (нині змагання називаються VBET Ліга та VBET UA Перша).

Інші новачки – ті імена, які вболівальники ЛНЗ чудово пам’ятають ще з часів, коли клуб вигравав чемпіонат і Кубок України серед аматорів, а також успішно дебютував у Другій лізі минулого (незавершеного) сезону. Ось вони:

30-річний захисник Олександр Насонов (№23) повернувся із Пахтакора, який під керівництвом Максима Шацьких став чемпіоном Узбекистану. У футбольній біографії Насонова – молодіжний склад Дніпра, Волинь, Металург (Донецьк), ФК Маріуполь, Арсенал-Київ, ПФК Львів, а також низка зарубіжних клубів. У 2021-22 роках Олександр уже грав за ЛНЗ.

26-річний захисник Денис Норенков (№11) повертається після виступів за кордоном – у 2022 році він грав за команди Заттледт і Герта Велс в Австрії. Вихованець Динамо та Чорноморця встиг пограти також за Геліос, Перлину (Одеса), Волинь і Кремінь, а в ЛНЗ з перервою від початку 2021 року.

32-річний вінгер Ілля Коваленко (№13) повертається в ЛНЗ із Казахстану. Там він грав за команду Акжайик. Також у біографії гравця – такі клуби, як Сталь (Кам’янське), Кривбас, Нафтовик, Гірник, ФК Полтава, Оболонь-Бровар, Десна, ПФК Суми, Інгулець, а також литовський Екранас.

 Джерело: ПФЛ

Фото: ФК ЛНЗ