ФК «Юність» – віце-чемпіон Всеукраїнського турніру PHOENIX CUP серед футболістів 2017 р. н.

3 Квітня, 2023

Наймолодша команда футбольного клубу «Юність» (Черкаси) – діти 2017 року народження, вперше у своїй історії взяла участь у Всеукраїнському турнірі з футболу PHOENIX CUP, що проходив у Києві

У турнірі PHOENIX CUP (футболісти 2017 р.н.) взяли участь 12 команд.  Змагання стартували з групового етапу, де команди були розділені на три групи по чотири команд.

Черкаська «Юність» першого квітня переграла усіх свої суперників по у групі «А» – ФК «Атлант» (Бориспіль) – 3:0, ФК «Вишгород» – 4:0 та «Фенікс Кідс» (Київ) – 2:1. Відповідно, до наступного раунду змагань юні черкаські футболісти вийшли з першого місця. Крім офіційних матчів, 1 квітня «Юність» провела і товариську зустріч, у якій з рахунком 4:1 переграла команду ДЮСШ «Козак» (Київ).

У півфіналі ФК «Юність» (Черкаси) випало грати з однолітками з команди «Метадор» (Переяслав), яких вони переграли з рахунком 5:1.

У фіналі юним вихованцям ФК «Юність» протистояла команда «Чайка» (Вишгород). У цьому матчі команді з Черкас трішки не вистачило для перемоги і вони поступилися з рахунком 3:4.

Проте, як зазначає головний тренер футбольного клубу «Юність» Іван Доненко, у цьому віці для дітей головне не результат, а формування базових футбольних навичок.