Богдан Кулинич про деталі відбору і тренувань у секції з футболу МСК «Дніпро-kids»

7 Липня, 2023

У інтерв’ю клубній пресслужбі МСК «Дніпро» старший тренер секції з футболу МСК «Дніпро-kids» Богдан Кулинич розповів чому відбувається набір дітей саме із цього віку і які завдання ставляться на найближчий період навчання, де проходять тренування і скільки разів, чи мають батьки можливість спостерігати за заняттями.

– Отже, Богдане чому набираєте дітей у вікову групу 2017-2018 років народження?

– Тому, що саме у віці 5-6 років діти вже готові сприймати та навчатися елементам футболу.

Де проходять ваші тренування ?

– Тренування відбуваються на базі МСК «Дніпро» (Черкаси) за адресою вул. Смілянська, 78.

У теплу пору року ми займаємося на відкритих майданчиках, а у холодну в спортивному комплексі «Сокіл», який теж розташований на території стадіону.

Батьки мають можливість спостерігати за тренуваннями дітей ?

– Ми дотримуємося правила, щоб під час тренування молодших вікових груп батьки не були на майданчику чи в залі, тому що для дітей це додатковий відволікаючий чинник. З свого досвіду скажу, що коли батьки присутні на тренуванні, діти дуже часто відволікаються на маму чи тата, а інколи навіть самі батьки починають підказувати дітям, що потрібно робити. Для підказок та порад на тренуванні є тренери, до речі у молодших групах у нас на тренуванні присутні мінімум два тренери, і за рахунок цього ми можемо приділити увагу кожній дитині. Та і на майбутнє у дитини має з дитинства закладатися розуміння, що головний на тренуванні чи грі саме тренер і слухати потрібно його, а не підказки з трибун. Тому батьки під тренування батьки можуть попити кави та відпочити. Як на території стадіону, так і в спорткомплексі для цього є кафетерій.

Які основні завдання ставите перед групою першого року навчання?

– У групі першого року навчання ми працюємо над навчанням техніки володіння мʼячем та координаційними навиками дітей.

Чи плануєте участь у турнірах ?

– Категорично ні. На мою думку, група першого року навчання не повинна брати участь у турнірах тому, що діти мають зрозуміти, що зараз їм головне навчатися та тренуваннях, а не думати про перемоги, медалі та кубки. Коли з раннього віку дітей зациклюють на перемогу це потім дає негативний результат у майбутньому і у тому віці коли вже потрібно грати вони скуті на футбольному полі і на них постійно давить питання результату. А у дитячому спорті головна перемога і результат це не медалі тут і зараз. Результат та перемоги будуть трішки пізніше.

Скільки разів на тиждень проводяться заняття?

– Тренування у нас відбуваються три рази на тиждень. Графік побудований так, що у понеділок та середу ми на тренуваннях опановуємо та навчаємося новим елементам, а пʼятниця – ігровий день. Але тут варто зазначити, що під час ігорового тренування ми ніколи не граємо на рахунок, тому що памʼятаємо, що у такому віці не важлива кількість голів та хто переміг, а ігрове тренування націлене на психо-емоційне розвантаження дітей у кінці тижня.

Запрошуємо всіх бажаючих приєднуватися до нас та стати частиною МСК «Дніпро-kids»

Контактний телефон: 097-581-76-16 (Богдан Григорович).

ДОВІДКОВО:

Старший тренер:

Кулинич Богдан Григорович – майстер спорту України міжнародного класу з футболу, володар Інтерконтинентального Кубку світу 2013р., чемпіон Європи 2014р., 2023р., чемпіон світу 2017р., 2022р., паралімпійський чемпіон 2016р.

Диплом Львівського державного університету фізичної культури ім. Івана Боберського за спеціальністю «Фізична культура та спорт», професійна кваліфікація «Тренер-викладач з футболу».

Тренер:

Власенко Віталій Леонідович – вихованець Олімпійського коледжу імені Івана Піддубного.

Грав за команди: ФК «Таврія» Сімферополь та МСК «Дніпро» Черкаси.

Диплом Черкаського національного університету ім. Богдана Хмельницького за спеціальністю «Фізична культура і спорт», професійна кваліфікація «Тренер-викладач з футболу».