“Футбольні збори, що проводить ФК «Юність», більше розраховані на всебічний розвиток дітей”

9 Липня, 2023

На початку липня у Черкасах стартували футбольні збори для юнаків різних вікових категорій, організовані футбольним клубом «Юність»

Програма футбольних зборів передбачає не лише футбольні тренування, а й інші розвиваючі заняття.

Детальніше про цікаву форму проведення навчально-тренувальних зборів та загалом чим влітку живе футбольний клуб «Юність» розповів його засновник Іван Доненко:

– З початком літа наш футбольний клуб не пішов на канікули, а навпаки – додав у своїй активності. Наші команди продовжили грати у різноманітних турнірах та брати участь у товариських матчах. Таким чином вони отримують ігровий досвід, показують роботу в команді та демонструють свої навички та уміння. Зокрема на днях взяли участь у турнірі Diamant Cup у двох вікових категоріях. Серед юнаків 2013 р.н. наші юнаки стали переможцями турніру, а у віковій категорії 2015 р.н. вибороли бронзовий комплект нагород.

– Розкажи про футбольні збори, які організовує і проводить ФК «Юність».

– Насамперед, ці навчально-тренувальні збори більше розраховані на заохочення дітей займатися спортом і зокрема футболом та всебічний розвиток юних футболістів. До програми зборів входять: тренування двічі на день, тестування/атестація, теоретичні заняття з футболу, вивчення англійської мови, турніри по FIFA 23 на PLAYSTATION 5, турніри з настільного тенісу, перегляд футбольних матчів на великому екрані, футбольні челенджі, тікток батл на найкраще футбольне відео, персональна фотосесія кожного учасника табору, прогулянки, а по завершенню дводенний турнір з футболу.

– У який період вони проводяться і у яких вікових категоріях?

– У трьох вікових категоріях: 2013-2014р.н  – 03-16 липня; 2016-2017р.н. – 17липня – 30 липня і 2015р.н. – із 31 липня по 13 серпня.

– Ці збори суто для вихованців клубу?

– Ні. У них можуть взяти участь діти різної підготовки віком від 6 до 14 років. Більш детальнішу інформацію можна дізнатися зателефонувавши за номером +380 (093) 272 99 51.

– А загалом з якого віку ФК «Юність» набирає дітей на навчання футболу?

– Починаючи з чотирьох і до чотирнадцяти років. Ми розуміємо, що інколи і дітям, і часто  батькам, складно визначитися яким видом спорту займатися, тож проводимо пробні тренування. На безкоштовному пробному тренуванні дитині дають можливість: вийти на професійне футбольне поле, опанувати перші футбольні прийоми, познайомитись з тренерами, відчути себе частиною команди і, можливо, зробити крок у великий футбол. Запис на зручний час та у відповідну вікову групу за телефоном: +380 (093) 157 42 41.

ДОВІДКОВО:

Доненко Іван (1995 р.н.)

Засновник футбольного клубу «Юність».

Гравець Національної паралімпійської збірної з футболу.

Майстер спорту України.

Срібний призер чемпіонату Європа 2018 р.

Переможець Чемпіонату Європи 2023р.

Срібний призер Кубка Світу 2019 р.

Чемпіон Світу 2022 р., де став кращим бомбардиром турніру.

Тренер команди «ЛНЗ -2015р.н»