Андрій Сторчоус: на “Дружбу” налаштовуються з подвійною мотивацією 

12 Жовтня, 2023

Один з найдосвідченіших виконавців ФК “Дружба” (Мирівка), що лідирує у турнірній таблиці Чемпіонату України з футболу (II ліга), черкащанин Андрій Сторчоус про переможний матч 11 жовтня у гостях проти команди “Карпати-2” (0:5) та важливість здорового колективізму.
– Після тривалої бомбардирської засухи — результативний асист. Далі буде?
– Кортить забивати самому і допомагати робити це партнерам завжди. Старатимусь!
– Склалося враження, що перший гол істотно вплинув на обидві команди. Наша — заграла гостріше, місцева — знітилася. Невже цей фактор аж так важливий у сучасному футболі?
– Так, почали не вельми впевнено. Зібралися після першого голу, пішли доречні підказки один одному, підбадьорилися. А коли забили вдруге – стало взагалі краще. Тепер уже ми контролювали гру. Звісно, це неабияк важливий момент.
– Як один із найдосвідченіших гравців, поясніть доцільність використання таких ветеранів, як Кожанов, у командах дублерів. Хіба тільки досвід є причиною?
– Досвід, майстерність і справжній лідер на полі — це найефективніше допомагає молодим футболістам розвиватися повною мірою.
– «Дружба» грає без кількох особливо важливих для неї виконавців. Завдяки кому чи, може, чому ми, спостерігаючи за розвитком ігрових подій зі сторони, забуваємо про це?
— «Дружба» — це згуртований колектив, одна команда. Ніколи й нізащо не забуваємо про це, разом простуємо до мети. Один — за всіх і всі — за одного, це гасло й про нас.
Хто з опонентів, що залишилися позаду, сподобався вам найбільше і чому?
– А хіба є потреба когось виокремлювати? Усі суперники хорошого рівня, у кожного бувають кращі та гірші матчі. Зазвичай вони налаштовуються на «Дружбу» з подвійною мотивацією, тому завжди маємо бути готовими до цього. Бо нам своє робити — прагнути перемоги!.. Користуючись нагодою, щиро подякую нашим уболівальникам за те, що вони завжди з командою!
Джерело: pfcdruzhba.com.ua