Черкаські юні футболісти у Києві у ТОП-турнірі «Кубок володарів золотого м’яча»

6 Листопада, 2023

«Київська ліга дитячого футболу» та ДЮФШ «Динамо» ім. Валерія Лобановського провели Всеукраїнський дитячий футбольний турнір «КУБОК ВОЛОДАРІВ ЗОЛОТОГО М’ЯЧА» серед дітей 2011 року народження, який відбувся в критому манежі НТЗ «ДИНАМО» КИЇВ (Конча-Заспа)

Серед учасників турніру, де за нагороди змагалися 16 команд, була команда «Дніпро-80» (Черкаси), яку тренують відомі на Черкащині фахівці – Ігор Столовицький та Сергій Усаковський.

За підсумками групового етапу юним дніпрянам не вдалося вийти у плей-оф, де розігрувалися нагороди змагань. У підсумку  «Дніпро-80» на другому етапі продовжили боротьбу за 13-16 місця. На цій стадії змагань черкащани з однаковим рахунком 1:0 переграли команди «Зміна» (Біла Церква) і ДЮСШ-14 (Київ) і фінішували на тринадцятому місці.

Тим не менш, фінал змагань не обійшовся без черкащан. У фінал турніру вийшла команда  «Шахтар» U13, у складі якої грають вихованець тренера ФК «МАКС» Сергія Усаковського – Владислав Луценко, Денис Нестеровський, який є вихованцем тренерів із Золотоноші Вадима Гонщика і Сергія Труби таз дев’яти років поєднував навчання футболу під керівництвом Сергія Усаковського у черкаському ФК «МАКС» та Артем Галасун із ФК «Черкаси».

У фіналі команда черкащан – «Шахтар» переграла київське «Динамо» – 1:0.