Історичний успіх черкаської «Юності» (гравці 2013р.н.) у турнірі з футболу «Dynamo Cup»

18 Грудня, 2023

У Києві фінішував масштабний Всеукраїнський юнацький турнір з футболу «Dynamo Cup» серед гравців 2013 року народження, де за нагороди змагалися 40 команд

Серед учасників змагань була команда з Черкас – ФК «Юність», яка показала високий результат, фінішувавши у четвірці кращих. Для команди «Юності» цієї вікової категорії цей успіх став першим у змаганнях такого високого рівня, де змагалися більшість представників відомих футбольних шкіл України.

Юні черкаські футболісти спочатку вдало подолали груповий етап, який завершили на першому місці (перемоги з однаковим рахунком 1:0 над ФК Восход та ФК Вишгород та нічия з Нивою – 2:2).

Далі «Юність» продовжила участь у турнірі у «Золотій лізі». Досить складним для наших юнаків був чвертьфінальний матч проти київського ДЮСШ-21, яку вони переграли з рахунком 1:0.

Наступним суперником черкаської «Юності» була команда «Динамо» (Київ). Проти іменитого суперника налаштованість у наших юнаків була максимальна. Їм вдалося дати бій динамівцям, але у підсумку до фіналу вийшли господарі турніру, вигравши у черкащан з рахунком 2:0.

У матчі за «бронзові» медалі «Юності» протистояла ще одна сильна київська команда -ДЮСШ-15. Віддавши багато сил у грі з динамівцями, команді з Черкас не вдалося досягти позитивного результати. Долю цього поєдинку визначив один єдиний м’яч забитий у наші ворота столичною командою.

Тренери «Юності» загалом залишилися задоволеними високим підсумковим результатом – 4 місцем, який став для команди юнаків 2013 р.н. першим у їхній футбольній історії у змагання такого високого всеукраїнського рівня. Проте наставники юнаків зазначають, що для футболістів цієї вікової категорії зараз не найголовніше результати матчів. У іграх на такому високому рівні проти представників різних футбольних шкіл формується спортивний характер юнаків, що є важливим фактором у їхньому формуванні.