Артем Довбик рятує Україну в матчі плей-оф ЄВРО-2024 (+відео)

22 Березня, 2024

Національна збірна України в межах півфіналу плейоф кваліфікації Євро-2024 здобула виїзну вольову перемогу над Боснією і Герцеговиною.

У складі синьо-жовтих відіграли два вихованці черкаського футболу – Артем Довбик і Віталій Миколенко.

Посівши третю сходинку в групі С, наша збірна зберегла шанси на фінальний турнір. Українці потрапили до Шляху В плей-оф, у півфіналі якого їй випало на виїзді протистояти боснійцям. Гра проходила в Зениці на стадіоні «Біліно Поле».

Перший тайм видався багатим на боротьбу, яка велася на кожному клаптику поля. Українці більше володіли м’ячем, однак пройти щільну оборону суперників не вдавалося. Ударів з обох сторін було небагато, хоча й під кінець тайму боснійці стали атакувати гостріше. Найкращий момент втратив Джеко, пробивши повз ціль після хорошої комбінації, ще одного разу Конопля вчасно вибив м’яч під час корнера господарів.

На старті другого тайму українці провели кілька непоганих атак, але без завершення. Натомість на 56-й хвилині боснійці забили – після кутового м’яч підхопив Дедич і з допомогою рикошету від Матвієнка відправив м’яч у ворота Луніна.

Після цього господарі закрилися на власній половині поля, проте нашим хлопцям ніяк не вдавалося пройти їхні оборонні редути. Аж на 77-й хвилині Мудрик завдав першого удару в площину воріт Шехича. Згодом огризнулися боснійці, але Лунін зумів парирувати небезпечний удар Демировича.

Проте підопічні Сергія Реброва зуміли перевернути гру. На 85-й хвилині наша команда таки зрівняла рахунок – Мудрик перевів на правий фланг на Коноплю, простріл якого замкнув Яремчук. А незабаром уже Довбик головою замкнув подачу Яремчука з лівого флангу, вивівши збірну України вперед. Уже в компенсований час третій м’яч міг забивати Мудрик.

У підсумку синьо-жовті здобули вольову перемогу в непростому поєдинку в Зениці – 2:1. Тепер наша команда розіграє путівку на Євро-2024 зі збірною Ісландії, яка в іншому півфіналі пройшла Ізраїль. Матч відбудеться 26 березня на стадіоні «Тарчинський Арена Вроцлав» у польському Вроцлаві о 20:45 за місцевим часом (21:45 за Києвом).

Плей-оф Ліги націй/відбору Євро-2024. Шлях В

Півфінал

Боснія і Герцеговина Україна 1:2

Голи: Матвієнко (56, автогол) – Яремчук (85), Довбик (88).

Україна: Лунін, Конопля, Забарний, Матвієнко, Миколенко, Бражко (Яремчук, 81), Зінченко (к) (Маліновський, 76), Зубков (Гуцуляк, 76), Судаков, Мудрик, Довбик (Таловєров, 90+2).

Тренер: Сергій Ребров.

Арбітр: Фелікс Цваєр (Німеччина).

21 березня. Зениця. Стадіон «Біліно Поле».