Олег Дулуб прокоментував результат гри «Динамо» – «ЛНЗ» – 1:1

9 Квітня, 2024

8 квітня відбувся матч 23-го туру УПЛ між командами «Динамо» Київ та «ЛНЗ» Черкаси. Гра завершилась із рахунком 1:1.

Після завершення зустрічі головний тренер гостей Олег Дулуб прокоментував результат поєдинку:

– 1:1 – результат, який мав би задовольняти ЛНЗ. Видно, що ви дуже переживали, хвилювалися. Коли арбітр 6 хвилин компенсував – здавалося, що це вічність для ЛНЗ?

– Я б так не сказав, але в мене є досвід гри з «Рухом», незрозумілий для мене досі пенальті. Якби дві такі гри були поряд – було б тяжко потім підняти команду.

– Враховуючи те, що команда знову сьогодні першою пропустила, ви десь розуміли, що, можливо, на стандартах вдасться знайти свій шанс?

– Я не думаю, що тільки на стандартах. Стандарти стандартами, але в нас були хороші шанси й на контратаках так само. Тому що ми розуміли, що «Динамо» – це «Динамо», і ми грали в Києві.

– Враховуючи, як низько сьогодні ваша команда грала, ви грали в 3 центральні захисники, грубо кажучи, в 2 опорники, і не зовсім вдавалися ці випади на чужу половину поля.

 – Ми в останню хвилину вирішили грати в 3 захисники. Ми, здається, в цьому сезоні так грали лише проти «Шахтаря» – і то через те, що в нас гравці мали дрібні пошкодження, ми могли використовувати схему лише з 3 центральними захисниками.

Не погоджуюся з вами, що ми не могли вийти. Ми могли вийти в першому таймі. План на гру був доволі простим: ми мали зустрічати в середній зоні та використовувати простір за спинами захисників «Динамо». Але «Динамо» – це «Динамо». Дуже хороша лінія атаки.

– І за рахунок компактності в обороні сьогодні вдалося досягти прийнятного результату?

– Я думаю, компактності і, перш за все, на полі була команда. Давно ми вже не бачили команду в силу різних причин. У нас велика кількість нових гравців, потрібно з’єднатися в єдине ціле. Сьогодні було щось таке близьке до того, що ми хочемо.

– Процес адаптації нових футболістів ще триває?

– Він завжди триває, тому що треба розуміти, що гравці з різних континентів – Африка, європейці. У кожного адаптація йде по-різному.

– Саліху забив – одразу почав молитися. Не часто таке побачиш на футбольному полі.

– Дуже приємний хлопець, особливо в побуті. І Саліху, і Яшарі – наші хлопці-косовари – я дуже задоволений ними.

– Сьогодні ви змогли перервати неприємну серію в УПЛ. Ця нічия, можливо, дасть команді поштовх у подальшому?

– Сподіваюся на це. Але якщо ми повернемося до матчу з «Минаєм» – абсолютно не по грі поразка. Про «Рух» я вже сказав – абсолютно незрозумілий для мене пенальті на останній хвилині.

Джерело: sport.ua