«Земельник» – «Цетус» – 3:0. Футзал. Кубок Черкащини. 1/2 фіналу

15 Грудня, 2022

15 грудня 2022 року. Спортивний комплекс “Будівельник”. Матч проходив без глядачів. 

19:00 «Земельник» Кропивницький – «Цетус» Черкаси – 3:0 (0:0)

Голи: Мачелюк, Лобода, Лопушенко

Попередження: Травкін (Земельник)

Великі ставки у цій зустрічі – одне місце у фіналі розіграшу Кубку Черкащини з футзалу. Учасники маючи на увазі важливість гри почали її з максимальних швидкостей. У перші 5 хвилин могла відкривати рахунок у матчі як одна так і інша команда. Можливо навіть більше роботи було у голкіпера «Цетуса» Сорокіна. Особливо воротар виручив свою команду на старті шостої хвилини зустрічі, коли парирував потужний удар від Лободи.

Ближче до середини тайму м’ячем почали частіше володіти «Земельник», що змушує черкащан взяти тайм-аут.

Хвилинна перерва дозволяє цетусівцям зібратися з думками і вийшовши на майданчик вирівняти гру. На восьмій хвилині спочатку Барбанов мав шанс забивати, але Сорокін відбив ногою м’яч, який летів у кут воріт, а потім була відповідь у Черкас, де Масло був по центру воріт із 10 метрів пробив – неточно.

Завершальна хвилина тайму нічим особливим не відзначилася.

Стартова хвилина другої половини зустрічі пройшла під акомпанемент атак Земельника із здебільшого неточними ударами по воротах опонентів. Цетус відповів досить таки гострою атакою, де Маслу не вистачило кількох сантиметрів, щоб переправити шкіряну кулю у ворота після прострілу Погребняка. А через хвилину прикра втрата гравцем Цетуса м’яча у центральній частині поля і перехоплення Лободи «вилилося» у забитий гол – 1:0.

Після пропущеного гола стрілка годинника для Цетуса почала крутитися вже швидше і, відповідно, черкащани почали грати агресивніше. Земельник зі свого боку почав дорожити м’ячем.

За п’ять хвилин до завершення основного часу гри у Цетуса спочатку Сидоренко а потім Погребняк мали нагоди зрівнювати рахунок, але у першому випадку Земельник виручив голкіпер, а у другому підвела неточність. Наступний гострий момент був знову біли кропивницьких воріт, де Аргеєв з його то досвідом просто був зобов’язаний забивати гол, але чомусь не зумів у вирішальний момент зробити удар…

За три хвилини після тайм-аута у черкащан голкіпер вже грає на половині поля не епізодично і у першій же атаці мав шанс забивати, але не обіграв свого візаві. Земельник захищаючись застосовує пресинг, а коли черкащани б’ють по воротах самовіддано кидаються під удари.

За півтори хвилини до фінальної сирени Земельник зумів перехопити м’яч і у пусті ворота забити другий гол, а згодом таким чином вони і забили третій м’яч. Земельник виграв і вийшов у фінал.