«Земельник» (Кропивницький) – «Цетус» (Черкаси) – 2:3. Футзал. Чемпіонат Черкащини (Екстра-ліга)

8 Січня, 2023

08 січня 2023 року. Перенесена гра 6 туру. Матч проходив без глядачів.

«Земельник» (Кропивницький) – «Цетус» (Черкаси) – 2:3 (1:1)

Голи: Лобода (10), Пономаренко (20) – Погребняк (7, 20), Кіт (17)

Обидві команди до цього матчу у чемпіонаті не програвали і у верхній частині турнірної таблиці є сусідами. З огляду боротьби за 1 місце матч є надважливим, особливо для черкащан.

З огляду на велику цінність перемоги, команди досить активно почали гру. Перші п’ять хвилини невеличкою ігровою перевагою володіли господарі зустрічі і мали моменти відкривати рахунок, особливо коли шкіряна куля влучила у каркас воріт.

На шостій хвилині голкіпер Цетуса Сорокін виграв дуель у Манастирного, розпочав контратаку, віддав пас на Масла, який переадресував м’яч на Погребняка – 0:1. Забитий гол додав впевненості черкаській команді і їм далі вдається все частіше змушувати суперника захищатися.

На восьмій хвилині Земельник вдало розіграв кутовий, де Лободі на дальній стійці потрібно було лише підставити ногу – 1:1.

Після того як рахунок став нічийним команди додали у швидкості. Проте додати гостроті у зустрічі завадила повітряна тривога.

За 03:45 до завершення першого тайму при рахунку 1:1 матч через повітряну тривогу було зупинено. Було це 25.12.2022. Догравали цей матч команди вже 08.01.2023.

Недограні майже чотири хвилини першого тайму команди провели обмінюючись гострими атаками. Від того, що гравці діяли швидко не завжди паси були точними.

На другій хвилині другого тайму у Цетуса пройшла швидка атака, яку влучним ударом завершив Кіт. Земельник програючи побіг відігруватися, але черкащани не закриваються на своїй половині поля, а при першій можливості організовують контратаку.

На 20 хвилині черговий контрвипад черкащан завершується ударом з лівого флангу по воротах Коркішко – м’яч влучає у ногу гравця Земельника, відлітає на Погребняка, який збільшує перевагу своєї команди до двох голів – 1:3.

Після чергової зміни рахунку, ситуація на майданчику особливо не змінюється: Земельник частіше атакує, а Цетус грає від оборони. І та і інша команда мають шанси забивати. На 22 хвилині Масло влучає у поперечку воріт. Через пів хвилини Пономаренко у Земельника  свій шанс використовує на 100% – 2:3. Ще через півхвилини черкащанин Погребняк якби діяв рішучіше, то зміг би вийти сам на сам з голкіпером кропивницької команди.

На 19 хвилині Цетус виходить три в один, де Олійник у відповідальний момент не влучає у ворота. Земельник відповідає не менш гострим моментом і також без звершення. Потрібно відзначити, що кропивницькі футзалісти атакуючи поспішають і часто «обрізаються».

Кінцівка зустрічі пройшла під акомпанемент атак Земельника, але Цетус зумів вистояти і втримати перемогу, яка для них вкрай важлива.