«Майфон» – «Карбон» – 5:1. Футзал. Чемпіонат Черкащини (Екстра-ліга)

19 Лютого, 2023

19 лютого 2023 року. 12  тур. Матч проходив без глядачів.

«Майфон» (Черкаси) – «Карбон» (Черкаси) – 5:1 (2:0)

Голи: Авер’янов (8,30), Зоря (13, 23), автогол суперника (28) – Манасян (22)

Попередження: Манасян, Вівденко (обоє Карбон)

Вилучення: Боярчук (Майфон) – друга жовта картка

Після дещо невдалого старту у чемпіонаті, обидва учасники цього матчу поступово додали у грі і значно покращили свої турнірні перспективи. Майфон серед претендентів на чемпіонство, а Карбон наблизився до першої трійки команд.

Початок гри вийшов дещо сумбурним, де гравці поспішали забити швидкий гол. У Карбона націленістю на ворота суперника на старті грі відзначився головний голеадор команди –  Молоков. Майфон робить великі сподівання на четвірку – Орел, Зоря, Чорний, Авер’янов.

Станом на середину першого тайму рівна гра з невеликою перевагою по створених гольових моментах у Карбона. А на восьмій хвилині гри перехоплення Зорі дозволило Чорному довести м’яч до воріт Магльованого і дати пас Авер’янову, який свій шанс забити не упустив – 1:0.

Карбон робить все можливе, щоб відповісти забитим голом. Одну з таких спроб недозволеним способом зупиняє, Боярчук за що отримує другу жовту картку і вилучення. Карбон свою чисельну перевагу не зумів матеріалізувати у забитий гол. А от Майфон відзахищавшись організував якісну атаку, яку завершив влучним ударом Зоря – 2:0. Забитий гол додав майфонівцям ще більшої впевненості. Натомість карбонівці стали більше помилятися і порушувати правила – дві хвилини до перерви команда грала з 5-ма фолами.

На першій хвилині команди обмінялися гострими атаками, де ближчими до забитого гола були майфонівці. Далі на 15 хвилині у своїй штрафній гравець Майфона збив Молокова. Пенальті бив Шкондін, але Соколовський парирував цей удар. Контратака на ворота Магльованого була близька до успіху.

На 22 хвилині команди обмінялися гольовими атаками – спочатку Манасян скоротив відставання у рахунку, а потім Зоря влучним ударом зблизька повернув перевагу у два м’ячі – 3:1.

У команд велика націленість на атакувальні дії, де на захист звертається не багато уваги. А від того що не атака – «пожежа» то біля одних воріт, то біля інших.

За чотири хвилини до завершення гри Карбон переходить до атак з голкіпером. В одній з таких атак майфонівці роблять перехоплення, Пантелей біжить правим флангом, б’є по воротах, влучає у стійку воріт, м’яч влучає у Шкондіна і у ворота – 4:1.

За футзальними мірками у Карбона був ще час, щоб врятувати гру, але команда Майчука не допустила різкої зміни ситуації, а ще й забила один гол.