«Карбон» – «Слобода» – 3:4. Футзал. Чемпіонат Черкащини (Екстра-ліга)

26 Лютого, 2023

26 лютого 2023 року. 13  тур. Матч проходив без глядачів.

«Карбон» (Черкаси) – «Слобода» (Червона Слобода) – 3:4 (1:3)

Голи: Миць (9), Манасян (19), Магльований (30) – Нагернюк (2, 11), Макогон (5), Семенюк Я. (20)

Попередження: Семенюк Я., Давиденко, Данилейко – усі Слобода

Вилучення: Колос (Карбон) – дві жовті картки

Перед стартом чемпіонату, якщо брати до уваги заявочні листи команд, то очікувалося і Карбон і Слобода можуть позмагатися за медалі Екстра-ліги. Але так склалася турнірна боротьба, що командам не вдалося втрутитися у боротьбу за нагороди.

На цей матч Слобода, на відміну від кількох попередніх ігор, підійшла з більшою кількістю гравців. Про свої серйозні наміри на гру гості матчу аргументовано заявили у перші п’ять хвилин, забивши два голи – 0:2. Після цього Слобода могла збільшувати перевагу у рахунку, як і їхній суперник скорочувати відставання.

Поступово гості дещо знизили свій атакувальний азарт, чим скористався Карбон, гравці якого свіжістю у діях поки не відзначаються – 1:2. Та досить швидко червонослобідська команда повернула гандикам у два голи – 1:3.  Черкащани біжать вперед, щоб повернути мінімальне відставання у рахунку, але справу до прицільного удару не вдається довести. Натомість Слобода організовує контратаку, яку завершував Семенюк Я.,

але влучив у стійку воріт.

Лише ближче до перерви карбонівці розбігалися і стали частіше атакувати, але стали пропускати контрвипади суперника і якби не вдалі діїї голкіпера Магльованого, то рахунок міг змінитися неодноразово.

На 17 хвилині другого тайму черкащанин Капля, обігравши двох суперників на фланзі, завершував прохід виходом сам на сам із голкіпером, але обіграти його не зумів. Після цього черкащани посилюють тиск на червонослобідські ворота і знову Капля на ударній позиції, але не влучає у ворота. У відповідь атака Слободи і забитий гол – 1:4. На табло 19 хвилина зустрічі.

Після чергової зміни рахунку Слобода більше уваги приділяє захисту воріт. Натомість Карбон посилює свої атакувальні дії на 22 хвилині Манасян скорочує відставання у рахунку до одного гола. Перед цим Слободу врятувала поперечина воріт.

Цей другий гол значно додав впевненості черкащанам і вони багато уваги почали приділяти своїм атакувальним діям. Але на 25 хвилині ситуація для Карбона різко змінилася, після червоної картки для Колоса і п’ятого командного фола. Тепер вже атакує Слобода.

Кінцівку зустрічі Карбон провів атакуючи вп’ятьох, але кардинально змінити хід поєдинку не зумів, хоча і мав для цього можливість і моменти: спочатку після удару Каплі шкіряна куля влучила у поперечину воріт, а за 10 секунд до фінальної Магльований заштовхав м’яч у ворота свого візаві. На більше часу не вистачило.