«Цетус» – «Земельник» – 3:2. Футзал. Чемпіонат Черкащини (Екстра-ліга)

26 Лютого, 2023

26 лютого 2023 року. 13  тур. Матч проходив без глядачів.

«Цетус» (Черкаси) – «Земельник» (Кропивницький) – 3:2 (3:0)

Голи: Коркішко (2), Погребняк (10), Олійник (13) – Загальський (26), Карамалак (27)

Попередження: Лопушенко, Загальський – обоє Земельник

Черговий матч 13 туру, де дуже є високою ціна перемоги. У цьому протистоянні для обох команд ціна перемоги може бути у підсумку «золотою».

На другій хвилині дальній гарматний постріл Коркішка і м’яч від рук голкіпера Земельника влучає у ворота – 1:0.

Очевидно команда з Кропивницького до такого ходу подій була не готова, то ж їм потрібен був деякий час, щоб оговтатися він такого старту зустрічі.

Наступні п’ять хвилин зустрічі закінчилися тим, м’яч після удару Аргєєва практивно влітав у пусті ворота суперника, але в останню мить гравець Земельника вибив круглого з лінії воріт. Гості зустрічі нарощують темп зустрічі і захопившись атакувальними діями, прогавили контрвипад черкащан, у яких Погребняк ефектним ударом змінює цифри на табло – 2:0. Після чергової зміни рахунку Земельник має дещо розгублений вигляд. А от команда Щерби з кожною хвилиною набирає ходу і під завершення тайму Олійник збільшує перевагу своєї команди до трьох голів – 3:0.

На початку другої половини зустрічі Лободу біля штрафної Цетуса зупинили з порушенням правил. Розіграш штрафного і удари по воротах Сорокіна успіху для Земельника не мали. Цетус відповів атакувальними діями, але також без прицільного завершального удару.

На 21 хвилині знову у Лободи у центрі уваги знову Лобода і штрафний удар у бік черкаських воріт. Цього разу удар зі стандарту у виконанні гравця Земельника вийшов сильним і небезпечним, де лише відмінна реакція Сорокіна врятувала команду від неприємностей.

Загалом кропивницька команда дає можливість супернику атакувати, але при першій нагоді контратакує, створюючи «пожежу» у штрафній черкащан.

У середині другого тайму двічі у центрі уваги небезпечні удари Лопушенка із Земельника, на які реагує черкаський воротар.

За 5 хвилин до завершення гри у гостей 5 фолів, а у черкащан 4. Згодом Пономаренко виходить сам на сам із Сорокіним і голкіпер демонструє дива реакції, відбиваючи м’яч із кута воріт ногою.

26 хвилина гри – триває масована атака кропивницької команди. Цетусу не легко і Щерба бере тактичний тайм-аут. Проте Земельник не зупинити і з інтервалом у  20 секунд вони забивають два голи – 3:2. А через хвилину у Цетуса 5-ий фол.

Сказати, що завершальні хвилини були напруженими – буде мало, вони були занадто напруженими, і Цетус вистояв та здобув важливу перемогу, яка дозволила продовжити боротьбу за перше місце. А Земельник не залежно від ігор, що залишилося їм провести – матчу 14 туру і перенесеного матчу, буде третім у турнірній таблиці.