«Служба порятунку» – «Цетус» – 0:3. Футзал. Чемпіонат Черкащини (Екстра-ліга)

12 Березня, 2023

12 Березня, 2023. Гра чотирнадцятого туру. Матч відбувся без глядачів.

«Служба порятунку» (Черкаси) – «Цетус» (Черкаси) – 0:3 (0:2)

Голи: Погребняк (5), Скороходов (13,30)

Попередження: Кіт (Цетус)

Дуже важлива гра для Цетуса, який перед цим поєдинком очолює турнірну таблицю і має перевагу над найближчим конкурентом – «Майфоном» одне турнірне очко.

Гру команди почали на зустрічних курсах, створюючи майданчики для результативних атак. Рівномірний обмін атаками протягом перших п’яти хвилин першого тайму закінчився тим, що Погребняк із Цетуса відкрив рахунок у зустрічі  – 0:1. Після пропущеного гола рятівники додали у швидкості, що додало гостроти біля воріт Сорокіна. Але цетусівці зуміли швидко повернути рівновагу у зустрічі.

Наприкінці тайму гостям матчу вдалося провести кілька якісних атак, одну з яких Скороходов завершив влучним ударом – 0:2.

Другу половину матчу більш потужніше почали рятівники, змушуючи деякий час суперника захищатися. Проте Цетус досить швидко налагодив свої атакувальні дії.

На 23 хвилині два удари з інтервалом у 5 секунд від Дзюби і Литовченка могли збільшити інтригу у зустрічі, але цетусівський голкіпер Сорокін зумів два небезпечні удари парирувати.

До завершення гри 5 хвилин і Цетус виграє з рахунком 0:2. Але ситуація на майданчику така, що рахунок як в один, так і в інший бік може змінитися у будь яку секунду. У цей момент рятівники переходять на гру з п’ятим. За три хвилини до фінальної сирени Литовченко у рятівників перед ворітьми ударом з розвороту не влучає у «рамку». Цетус відверто не закривається в обороні, але і не поспішає атакувати та контролює хід гри.

На останній хвилині матчу  Скороходов скористався помилкою при передачі суперника і ставить крапку у зустрічі – 3:0.

Цетус переміг і вперше у своїй історії виборов «золото» обласних змагань з футзалу.