«Цетус» – «Земельник» – 2:3. Футзал. Чемпіонат Черкащини (Екстра-ліга)

10 Грудня, 2023

10 грудня, 2023 р. Гра четвертого туру. Матч відбувся без глядачів.

Екстра-ліга. Цетус – Земельник – 2:3 (2:1)

Голи: Скороходов (5), Панченко (6) – Манастирний (15), Лопушенко (20), Мачелюк (22)

Попередження: Сорокін, Соцький, Панченко – Дергаленко

Незважаючи на те, що чемпіонат набирає ще обертів, матч для обох досить таки важливий, з огляду боротьби за верхню сходинку чи сходинки турнірної таблиці.

Кількахвилинний (3-4 хв.) обмін атаками успіху не мав. А далі було перехоплення цетусівцями м’яча, пас на Скороходова і рахунок у матчі відкрито – 1:0. Земельник біжить вперед, з надією відігратися, але команда Щерби грає у захисті надійно. Одну з атак черкащан Земельник зупинив біля своєї штрафної із порушенням правил. Удар Панченка зі штрафного був не сильним, але по ювелірному точним – 2:0. На табло 5-та хвилина зустрічі. Кропивницька команда після холодного душу поступово приходить до тями і організовує кілька гострих атак, на вістрі яких Лобода.

Дев’ята хвилина зустрічі – біля воріт Земельника черговий штрафний і дуже близько черкащни були до забитого гола, але гостей врятував їхній голкіпер. Через деякий час вже небезпечно біля воріт Сорокіна.

До завершення першого тайму чотири хвилини, м’ячем частіше володіють кропивницькі футзалісти. Цетус грає від оборони, але при першій нагоді контратакує.

Ближче до перерви Земельник починає поспішати і мета їх очевидна.

Складно сказати навіщо Цетус за 15 секунд до перерви збирався атакувати із своїм голкіпером, але саме це стало причиною того, що Земельник скорочує відставання у рахунку – 2:1.

На початку другого тайму рахунок міг змінюватися як в один, так і інший бік. Але станом на 18 хвилину він залишався незмінним. Земельник намагається грати першим номером. Черкащанам інколи потрібно зупиняти атаки суперника із порушенням правил.

Пролетіли 2/3 гри. На початку 21 хвилини Земельник прошиває захисні редути цетусівців і Лопушенко зрівнює рахунок – 2:2.

Цетус робить спробу відновити перевагу у рахунку, але суперник застосовуючи пресинг не дає змоги організувати якісну атаку. А от у Земельника у середині другого тайму проходить очевидно награна атака, яка закінчилася забитим голом – 2:3. Після цього черкаська команда прогнозовано акцентує увагу на атакувальні дії, тим самим у їхнього суперника з’являються шанси контратакувати.

На 27-ій хвилині Цетус має дві відмінні нагоди зрівнювати рахунок. Особливо коли бив Скороходов, але голкіпер зумів парирувати удар, хоча пробий не по центру воріт, а трішки у кут і все було б по іншому. До речі цю затяжну атаку черкащани проводили разом зі своїм голкіпером. Через хвилину ще одна небезпечна атака, де Черненко дивом не влучає у пусті ворота.

Кінцівка зустрічі пройшла під акомпанемент атак Цетуса, але зрівняти рахунок їм так і не вдалося.