Футзал. Чемпіонат Черкащини. Екстра-ліга. МСК «Дніпро» – «Майфон» – 0:5

5 Березня, 2024

13 тур Чемпіонату Черкаської області з футзалу серед команд Екстра-ліги. 5 березня 2024 року.

МСК «Дніпро» (Черкаси) – «Майфон» (Черкаси) – 0:5 (0:2)

Голи: Орел (9), Зоря (13), Чорний (21,22, 28)

Дуже складно буде молодій дніпровській команді сьогодні протистояти лідеру чемпіонату. Крім інших факторів господарі майданчика ослаблені відсутністю дискваліфікованих гравців основного складу – Лесичем і Сіренком. А от Майфон схоже підійшов до цієї гри у оптимальному складі і з гарним настроєм на матч.

Майфонівці матч почали не форсуючи подій і даючи супернику продемонструвати свій атакувальний потенціал на цей матч. Дніпрянам вдалося перевірити реакцію голкіпера Майфона Соколовського, але поступово м’ячем частіше почала володіти команда Майчука і, відповідно, атакувати. Станом на четверту хвилину зустрічі Ковальову вдається тримати ворота «сухими».

Поступово Майфон додає у швидкості. Дніпру вдається стримувати тиск на свої ворота, де суперник при першій нагоді пробиває по воротах.

У середині першого тайму дніпрянам двічі вдається удвох вийти на одного польового, але довести до логічного завершення не зуміли. А вже через пів хвилини Орел, переважно за рахунок вдалих індивідуальних дій, відкриває рахунок у матчі – 0:1.

Зрозуміло, що забитий гол додав впевненості гостям матчу і вони спробували якнайшвидше закріпити успіх, але не вдалося. Дніпро намагається бути досить таки активним при відборі м’яча, що не дає можливості супернику підготувати якісну атаку. Проте майфонівці контролюють рух м’яча, який частіше у їхніх ногах.

Ближче до перерви темп зустрічі став не таким інтенсивним, як було перед цим. Десь сміливішими стали дніпряни, але при цьому  стали грати менш відповідально у захисті, чим скористався досвідчений і сильний суперник при розіграші м’яча від бокової лінії. У цій історії останню крапку поставив Зоря, замкнувши пас корпусом – 0:2.

Очевидно, що у другому таймі Майфон має додати у швидкості і скористатися тим, що у суперника на лаві запасних лише три польових гравці. Щоправда є багато прикладів, коли не маючи великих резервів команди намагаються дати бій (у даній ситуації це стосується МСК Дніпро).

На другій хвилині 2 тайму Чорний мав нагоду забивати, але не пощастило. Досить швидко Дніпро також відповів небезпечною атакою, змусивши суперника понервувати, але відбитися.

На табло 20 хвилина зустрічі і перевага у два голи у Майфона – 0:2. Але гості на досягнутому зупинятися не збираються і згодом Орел знаходить точним пасом Чорного, який забиває свій 12 гол у чемпіонаті. А згодом Чорний і свій 13 гол забиває. Перед цим матчем Вадим лідирував у бомбардирській гонці, а тепер ще більшим зробив відрив від своїх переслідувачів. Отже, на табло 0:4 і Майфон вийшов на свою крейсерську швидкість, яку як показує практика важко зупинити і рідко кому було у цьому чемпіонаті зупинити.

Кінцівка зустрічі пройшла під акомпанемент атак Майфона, де Чорний оформлює хет-трик. У підсумку команда Майчука здобула перемогу і достроково стала переможцем Чемпіонату Черкащини з футзалу серед команд Екстра-ліги сезону 2023-2024 років.