«Рятівник» – «Вектра» – 2:2. Футзал. Чемпіонат Черкащини (Вища ліга)

10 Березня, 2024

10 березня 2024 р. 3 тур. II етап. «Золота ліга». Матч відбувся без глядачів.

Вища ліга. «Золота ліга». Рятівник (Черкаси) – Вектра (Черкаси) – 2:2 (1:1)

Голи: Барчук (5), Блонський (18) – Каймаков (3), Гордієнко (30)

Попередження: Лавріненко, Білоножко, гаврюшенко, Оришечко (усі Вектра)

Вилучення: Касян (Рятівник) – два попередження

Так склалося, що у завершальному матчі вирішується доля першого місця у «Срібній лізі», до якої вийшли команди, які у Вищій лізі чемпіонату області на першому етапі фінішували на 1-3 місцях.

Стартові хвилини матчу продемонстрували, що обидві команди добре підготувалися до матчу. У цій зустрічі Рятівник влаштовує нічия і перемогу, тоді як Вектрі, щоб бути першою потрібно вигравати.

На старті матчу команди обмінялися гострими атаками. Потім був влучний удар вектрівця Каймакова – Пекур не зумів дотягнутися до м’яча ногою – 0:1. Очікувано студенти організовують відповідь з великою кількістю атак, де одна з них закінчується тим, що Барчук забиває свій десятий гол у чемпіонаті і зрівнює рахунок – 1:1.

Другий тайм почався з того, що команди обмінялися  гострими моментами. А потім був більярдний удар від Блонського і на табло 2:1 на користь рятівників.

Варто зазначити, що Вектра ослаблена відсутністю у заявці на гру Скворцова та Марущака. Натомість Рятівник підійшов максимально підготовленим, маючи на лаві запасних майже дві четвірки, тоді як у Вектри три польові гравці. Тим не менш гості матчу намагаються постійно тримати суперника у напрузі під час контратакувальних дії. На 23 хвилині зі штрафного Каймаков влучає у стійку воріт. Проте при всій повазі до старання вектрівців, все таки атаки Рятівника гостріші, а особливо коли у них бере участь голкіпер Пекур.

У завершальні хвилини зустрічі Вектра намагалася більше часу ніж суперник контролювати м’яч. Для них важливо не лише забивати, а й не пропускати, бо тоді можна втратити при певній різниці м’єячів і друге місце.

Та все на місце поставило вилучення у Рятівника і у Вектри з’явилися можливості переламати хід поєдинку. За 70 секунд до фінальної сирени Білоножко зрівнює рахунок – 2:2.

Досить нервово пройшли завершальні секунди зустрічі, але більше забитих голів не було.