«Земельник» – «Цетус» – 5:3. Футзал. Чемпіонат Черкащини (Екстра-ліга)

12 Березня, 2024

12.03.2024. Перенесена гра 11 туру Чемпіонату Черкаської області з футзалу серед команд Екстра-ліги

«Земельник» (Кропивницький) – «Цетус» (Черкаси) – 5:3 (2:2)

Голи: Карамалак (6,21), Слівченко (11,17), Козак (30) – Гарнага (1), Кіт (3), Приз (27)

Попередження: Лобода (Земельник)

У цьому матчі достроково може визначитися володар срібного комплекту нагород. Матч першого кола між цими командами закінчився перемогою Земельника – 3:2.

Стартова хвилина пройшла під акомпанемент атак команди з Кропивницького. А потім був швидкий перехід від захисту до атаки цетусівців, точний пас Приза на Гарнагу, який відкриває рахунок у матчі.

Швидкий гол позитивно вплинув на настрій черкащан і вже вони домінують на майданчику. У діях Земельника невеличкий сумбур, а от Цетус після удару від Кота подвоює свою перевагу – 2:0. Забивши другий гол, команда Щерби посилює тиск на ворота опонентів, але все без забитих голів. А от Земельник поступово налагодив команді дії і на 6 хвилині скорочує відставання у рахунку – 1:2.

Станом не середину першого тайму на майданчику рівна боротьба. Проте більш гостріші атаки у Цетуса, але поки без продуктивної реалізації, як було із Маслом, коли перед ворітьми не вдалося зробити удар.

На табло 10 хвилина матчу – Цетус пресингує, зустрічаючи суперника на його половині майданчика. Але Земельнику вдається контролювати м’яч і атакувати, при цьому результативно як було це на 11 хвилині – 2:2.

Наприкінці тайму Цетус посилює тиск на ворота Земельника і змушує його нервувати, створюючи небезпечні моменти, які зводить нанівець голкіпер.

На старті другого тайму Цетус застосовуючи пресинг не дає супернику не те, що підготувати атаку, а вийти зі своєї половини майданчика. Проте поступово Земельнику вдається все ж організовувати атаки. На 17 хвилині у господарів зустрічі Слівченко бере на себе інціативу і обігравши двох суперників без шансів для Сорокіна влучним ударом виводить свою команду вперед – 3:2. Забитий третій гол додав впевненості Земельнику, а з іншого боку Цетус завівся. У черкащан Черненко має відмінний шанс зрівнювати рахунок, але з дуже вигідної позиції не влучає у ворота. А вже через кілька десятків секунд Карамалак збільшує перевагу своєї команди до двох м’ячів – 4:2.

До завершення гри у Цетуса ще достатньо часу, щоб як мінімум зрівняти рахунок. На 24 хвилині цетусівець у штрафній збиває Лопушенка. Пенальті береться пробивати Лобода, але Сорокіна обіграти не вдається.

Із 25 хвилини Цетус переходить до атак зі своїм голкіпером. Ризик виправданий. Але вже Земельник застосовує високий пресинг і не дає змоги супернику організувати якісну атаку.

Досить швидко спливає час зустрічі, особливо для черкащан.

За три хвилини до завершення гри м’яч після удару Лободи влучає у стійку воріт. А вже через 20 секунд шкіряна куля від Приза влучає у сітку воріт – 4:3.

Цетус на останніх хвилинах робить відчайдушну спробу переламати хід гри у свій бік, але поспішаючи часто робить не точні паси. Тай Земельник не закривається на своїй половині поля.

На завершальній хвилині зустрічі черкащани при атаці допускають втрату м’яча і Козак влучним ударом ставить крапку у зустрічі – 5:3.