Майстер-класи від регбійної команди МСК «Дніпро» та проведення Учнівської ліги з регбі-5 «Здорова Україна»

5 Квітня, 2024

Наближається до завершення Учнівська ліга з регбі-5 «Здорова Україна», яка складається з п’яти етапів: «Ліга дружніх», «Ліга сміливих», «Перша ліга», «Вища ліга» та «Супер ліга».

У рамках Нової Української Школи, після введення в програму навчального модуля з дитячого регбі-5, у Черкасах було проведено два навчальні семінари для вчителів фізичної культури.

У 2023/2024 навчальному році майже в кожній школі Черкас гравцями регбійної команди МСК “Дніпро” були організовані майстер-класи та проведені перші етапи “Ліги дружніх” з регбі-5. 

Восени та взимку в різних районах міста відбувся другий етап “Ліги сміливих” з регбі-5. В цьому етапі взяли участь 16 команд з 8 навчальних закладів.

А вже наприкінці квітня, на “Черкаси-Арена” планується проведення Фестивалю “Вищої ліги” з регбі-5, в якому візьмуть участь команди з навчальних закладів міста та області.

Завдяки Федерації регбі України школи міста Черкаси були забезпечені м’ячами та ігровим інвентарем для проведення уроків фізичної культури за ігровою методикою регбі-5.