В Україні створили хокейну лігу для аматорів

12 Квітня, 2024

За підтримки Федерації Хокею України ініціативна група оголосила про запуск Української Аматорської Хокейної Ліги (УАХЛ), яку створено з місією побудови єдиної вертикалі аматорського хокею в Україні та впровадження найкращих світових спортивних стандартів.

В рамках договору про співпрацю, Ліга отримала право на проведення ігор від Федерації Хокею України та буде функціонувати у формі ГО «Українська Аматорська Хокейна Ліга».

УАХЛ об’єднає аматорські команди з усієї України, розподілені на декілька дивізіонів. Попередньо до складу Ліги увійде до 40 команд у дивізіонах Київ, Північ, Захід, Центр, Південь та Київський Регіон.

Команда Ліги впевнена, що багатьом аматорським командам буде цікаво брати участь у професійно підготовлених змаганнях на рівні організації професійного хокею. А саме, УАХЛ забезпечуватиме зрозумілу систему суддівства, медичну підтримку, залучення глядачів, медійність, можливість давати коментарі гравцям та тренерам.

Зокрема серед повного пакета документів, якими керуватиметься Ліга, — єдиний регламент, розроблений за підтримки ФХУ, що охоплює систему допуску гравців, статистичні дані, офіційне суддівство тощо.

Всі ігри Ліги будуть включені до Єдиного календаря ФХУ, який доступний для всіх охочих, що важливо для планування та підготовки до ігор командами та для вболівальників.

Створення Ліги має на меті популяризацію аматорського хокею, розвиток культури підтримки команд та підвищення уваги до них з боку місцевої аудиторії завдяки медіависвітленню матчів регіональних команд.

Чемпіонат розпочнеться восени 2024 року. Аматорські команди, які бажають приєднатись до Ліги, можуть зробити це на сайті УАХЛ — www.uahl.org.