На «Черкаси-Арені» влаштували Олімпійський урок з нагоди відзначення Дня фізичної культури і спорту

14 Вересня, 2020

Такий захід дав старт Європейському тижню спорту. Черкаські спортсмени презентували цікаві й корисні види спорту та познайомили із ними гостей.

Випробувати на собі різноманітні види спорту на Олімпійський урок завітав Молодий посол – чемпіон ІІІ літніх Юнацьких Олімпійських ігор Іван Тищенко, а також срібні призери Олімпійських ігор Сергій Куліш та Олександр Мотузенко. Іван Тищенко також провів для дітей-учасників заходу активну розминку-руханку.

Вихованці та тренери розповідали гостям про свій вид спорту, про його особливості, як правильно виконувати вправи та демонстрували, як це робити. На спортивних майданчиках гості спробували стріляти з лука, набивати футбольного м’яча, метати списа та грати в теніс.

«В нашому місті розвивається дуже багато видів спорту, є великий вибір спортивних секцій та можливостей для занять фізичною активністю.  Сьогодні ми спробували проявити себе в кількох із них. Рекомендую кожному займатися спортом і розвиватися», – відзначив Молодий посол #BeActive Іван Тищенко.

«Ми прагнемо залучити якомога більше дітей та молоді до здорового способу життя, активних занять, розповісти громаді ще більше про спорт та користь від нього, зацікавити кожного олімпійськими цінностями», – наголошують організатори презентації – представники відділення Національного олімпійського комітету України в Черкаській області.

В Україні у другу суботу вересня відзначали день, що уособлює в собі головні принципи та ідеали здорового способу життя – День фізичної культури і спорту.

Джерело: відділення НОК України в Черкаській області