Черкаські гімназисти та Литви спілкувалися на тему олімпійських цінностей

19 Вересня, 2020

Вперше Національний олімпійський комітет України влаштував міжнародну зустріч для школярів двох країн.

Таке спілкування відбулося в онлайн-форматі в межах всеукраїнського проєкту #OlympicLab та з нагоди відзначення Європейського тижня спорту. Участь у заході взяли представники Черкаської гімназії № 9, прогімназії міста Каунас (Литва), черкаські олімпійці та відомі спортсмени Литви. Усіх учасників зустрічі привітав президент НОК України, Посол доброї волі ЮНЕСКО в галузі спорту, Олімпійський чемпіон Сергій Бубка.

Гостями зустрічі від Черкас стали срібний призер Олімпійський ігор-1988 Олександр Мотузенко, чемпіонка ІІІ Юнацьких Європейських ігор Валерія Іваненко, голова відділення НОК України в Черкаській області Андрій Більда, начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту Черкаської ОДА Максим Зеленський. Каунас представляли чемпіон світу та Європи з метання диска, Андрюс Гуджюс та член національної збірної Литви з баскетболу, чемпіон Європи Густас Гедрюс.

Гімназисти з України та Литви знайомили один одного зі своїми навчальними закладами, особливостями навчання, презентували спортивні здобутки та виступи. Основною ж темою спілкування став один із напрямків проєкту #OlympicLab – «Олімпійські і загальнолюдські цінності». Школярі та спортсмени мали можливість обговорити цінність дружби, поваги та досконалості. Вони ставили запитання та цікавилися, наскільки важлива підтримка друзів у спорті, чи можна досягти досконалості, як спортивні досягнення допомогають у повсякденному житті та багато іншого.

Учасникам вдалося побудувати олімпійський міст між Литвою і Україною, між гімназією міста Каунас і гімназією міста Черкаси.

Директори обох шкіл подякували НОК України за таку можливість спілкування та запевнили, що подібні заходи цікаві, потрібні, а вони готові продовжувати такий проєкт і в інших форматах.

Учасники заходу перед його завершенням сфотографувалися на пам’ять, аби обмінятися фотографіями. Також усі отримали олімпійські сувеніри від відділення НОК України в Черкаській області.

Джерело: прес-служба відділення НОК України в Черкаській області