На «ЧЕРКАСИ-АРЕНІ» відкрили Черкаський Центр Боксу

7 Листопада, 2020

Під час заходу відбулося відкрите тренування вихованців спортшколи “Вікторія” із кращими спортсменами Черкас, а також розіграші та конкурси.

Про це повідомляє Zmi.ck.ua.

За словами Президента Федерації боксу в Черкаській області, секретаря Черкаської міської ради Сергія Тищенка, спорт та спортивне життя Черкас завжди підтримувала як міська влада, так і спортивні представники. Особливо міський голова Черкас Анатолій Бондаренко.

“Для нас розвиток молодого покоління є дуже важливим. Ми хотіли, щоб такий зал був розташований у центрі міста, тому максимально сприяли, щоб у бюджет заклали кошти на його створення. Хочемо, щоб діти займалися у справді нормальних, європейських умовах, щоб був справді сучасний зал та інвентар. Зала невелика, але дуже компактна. Ми повинні такі реконструкції проводити у максимальній кількості спортивних залів. Той, що презентуємо сьогодні, є прикладом того, як можна із маленької зали зробити справді сучасне місце, де можуть займатися люди, які будуть брати абонемент. Результат говорять сам за себе, дітям та дорослим подобається цей новий центр. Спортивне життя в Черкасах розвивається і я думаю, що Черкаси будуть спортивною столицею”, – зазначив Сергій Тищенко.

Заступник міського голови Черкас Юрій Ботнар розповів, що це не просто спортивна зала, де будуть займатися вихованці спортшколи «Вікторія», це боксерський хаб, куди зможуть приходити боксери з різних клубів міста та разом будуть обговорювати розвиток спорту, переглядати боксерські поєдинки тощо.

“Приходити можна щодня. На жаль, у нас немає єдиного центру боксу. Є клуби, люди спілкуються, але разом зустрічаються і бачяться, по суті, лише на змаганнях. Хочеться це змінити. Це випливає з філософії створення міської федерації боксу, оскільки до цього року саме її не існувало. У нас існувала тільки обласна, яка опікувалась і обласним центром. Але це неправильно. У самому місті Черкаси має бути спільнота боксерів, які розвивають цей вид спорту”, – зазначив Юрій Ботнар.

Він також додав, що до центру боксу можуть приходити не тільки члени клубів, де займаються боксом, але просто любителі цього виду спорту.

“Тут будуть займатися вихованці спортивних міських шкіл і так само на загальних основах можуть прийти інші люди й звернутися щодо абонементів. Але крім того, що це спортивна зала, яка укомплектована найкращим та найякіснішим інвентарем, це ще й центр боксу. Ми його так назвали, тому що його філософія полягає в тому, щоб приходили боксери та любителі боксу, які хочуть про нього поговорити. Місце, куди сходитимуться всі боксери. А сама по собі ця зла призначена для занять вихованців міської спортшколи “Вікторія””, – сказав Юрій Ботнар.

Спортивна зала укомплектована боксерськими мішками, мішками, які розташовані на рейковій системі, напідлоговими манекенами. Також подбали й про систему вентиляції. Зал розмальований крапками та напівкільцями, також на стінах розмістили написи. Крім того, є невеликий ринг та родзинкою стала дошка Ломаченка.

“У нас є ринг. Він не є олімпійського стандарту, бо сюди він не вмістився б. Центр боксу не має такої площі, як нам хотілось би, але для занять груп він підходить. У нас є родзинка – це дошка для тренувань Ломаченка. Поки що так називаємо її, іншої назви не придумали ще. Василь Ломаченко тренується за максимально інноваційними програмами. І є така дошка, де він реагує на спалахи лампочок. Це дає можливість боксеру покращувати мозок, розвиває реакцію та координацію. І в нас є така дошка. І вона, за моїми даними, єдина в Україні. Її на замовлення для нас розробили в ЧДТУ. Я шукав, де її замовити, знайшов тільки в Австралії”, – зауважив Юрій Ботнар.