Обласне відділення НОК України і Черкаська гімназія № 9 здобули міжнародний досвід

4 Грудня, 2020

Вперше олімпійський осередок України підписав міжнародний меморандум про співробітництво.

Відділення Національного олімпійського комітету України в Черкаській області уклало угоду про співпрацю із литовським навчальним закладом – Дайнавос прогімназією міста Каунас та Черкаською гімназією № 9. Ця угода тристороння.

Таке підписання відбулося в межах онлайн-зустрічі між навчальними закладами України й Литви та НОК України. Своїми підписами засвідчили наміри про подальшу співпрацю голова відділення НОК України в Черкаській області Андрій Більда, директор Дайнавос прогімназії Йоланта Вянгалєнє та директор Черкаської гімназії № 9 Ірина Топчій.

Черкаські гімназисти також стали учасниками Міжнародного онлайн західу, який відбувся в рамках всеукраїнського проєкту НОК України #OlympicLab. Таку зустріч влаштували вже вдруге цього року між навчальними закладами міста Каунас (Литва), Черкас (Україна) та відділенням НОК України в Черкаській області. Захід відбувався на платформі Zoom.

Усіх учасників зустрічі привітав президент НОК України, Олімпійський чемпіон Сергій Бубка, він подякував учасникам за активність та відповідальне ставлення до спорту й екології.

До онлайн розмови долучилися також спортсмени та олімпійці двох країн. У Черкасах участь взяв срібний призер Олімпійських ігор-2016 зі стрільби кульової Сергій Куліш. Гостем литовської сторони став член національної збірної Литви з баскетболу, чемпіон Європи Густас Гедрюс.

Учні гімназії міста Каунас (Литва) – асоційована школа ЮНЕСКО та гімназії № 9 міста Черкаси (Україна) мали чудову нагоду презентувати свої країни – продемонстрували іміджеві відео. Також розповіли про їх особливості, цікаві факти, про туристичні родзинки та запросили один одного відвідати їхні країни.