Чемпіон ІІІ літніх Юнацьких Олімпійських ігор був у гостях Першої міської гімназії Черкас

15 Грудня, 2020

Чергова мотиваційна зустріч зі школярами Черкащини відбулася в межах Всеукраїнського спортивно-масового заходу серед дітей та молоді #OlympicLab.

Захід відбувся за напрямком «Чат з чемпіонами та навички лідерства». Своїм прикладом надихав чемпіон ІІІ літніх Юнацьких Олімпійських ігор у Буенос-Айресі-2018 з академічного веслування Іван Тищенко. Учасником зустрічі став також голова відділення НОК України в Черкаській області Андрій Більда, який багато років присвятив спорту.

Провели таке спілкування з учнями 8-А класу Першої міської гімназії. Школярі дізналися чимало інформації щодо непростого шляху спортсмена до перемоги. Іван Тищенко розповів про напружені щоденні тренування та поєднання тренувань із навчанням. Андрій Більда відзначив, що раніше було значно складніше поєднувати участь у змаганнях, зборах тощо із навчанням, нині ж завдяки онлайн-технологіям навчальний процес спортсменів став трохи легшим. Учні також дізналися про необхідність формування цілей і поступового досягнення мети, необхідності перебороти свої страхи, лінь, втому, тощо і впевнено йти до результату. Тоді отримають радість від перемог та віру у власні сили.

Учні гімназії уважно слухали спортсменів та ставили цікаві запитання. Вони отримали від відділення НОК України в Черкаській області подарунки – спеціальні календарі на наступний рік.