До 10-річчя «Черкаського спорту». РЕТРО – ІНТЕРВ’Ю: Армен Акопян, 27 листопада 2015 року

7 Серпня, 2021

У вересні 2021 року «ЧЕРКАСЬКОМУ СПОРТУ» виповнюється десять років і з цієї нагоди ми публікуємо інтерв’ю різних років, що були одними з цікавих і пам’ятних

27 листопада 2015року

 Армен Акопян: «Наші гравці безкоштовно літають у Європу дивитися матчі «Барселони», «Баварії» та «Реала»

В інтерв’ю «Черкаському спорту» президент футзального клубу «Епіцентр» Армен Акопян розповів про привілеї для своїх гравців, мотивацію при влаштуванні на роботу та загальний рівень команди.

 – Яким чином було створену команду «Епіцентр»?

– У мережі «Епіцентр» регулярно проводиться всеукраїнський турнір серед колективів усіх маркетів – «Кубок Епіцентра». Також дуже часто за ініціативи одного із маркетів організовується експрес-турнір на його базі тривалістю 2-3 дні, куди запрошують команди з сусідніх міст. Як тільки у Черкасах почали будувати наш гіпермаркет було автоматично вирішено, що серед працівників буде формуватися власна футбольна команда. І у найближчий час після його відкриття було створено цей колектив.

– У перших двох турах Бізнес-ліги ваша команда програла, однак на Чемпіонаті області, більш сильному турнірі, каменя на камені не залишила від «Яснозір’я»…

– У Бізнес-лізі ми програли сильним командам. «Азот» і «Ньютон» – це сильні колективи, з якими ми плюс-мінус боремося на рівних. До рівня цих колективів нам потрібно прагнути. Минулого року ми поділили перше місце із «Ньютоном» у Бізнес-лізі і завоювали золото лише за рахунок більшої кількості забитих м’ячів. Тому нам, можна сказати, не пощастило з календарем і ми отримали такі негативні результати. А що стосується Чемпіонату області і конкретно «Яснозір’я», то тут, навпаки, пощастило. Але я не можу сказати, що це слабка команда.

– Чи влаштовує Вас як загалом як команда йде у всіх чемпіонатах, яких бере участь?

– Найголовніше те, що наші працівники мають змогу займатися улюбленою справою і отримують від цього задоволення. Що стосується досягнень, то все дуже відносно. Якщо порівнювати з іншими колективами, котрі рідко щось виграють, то ми сильна команда. Але, якщо брати до уваги команди, які сильніші за нас, то звісно, наш рівень на їхньому фоні нас не влаштовує. А ми хочемо посідати якомога більше перших місць, адже кубків і нагород ніколи не буває замало, особливо золотих. Тобто можна сказати, що стартовий рівень футзальних колективів ми давно переросли, але до найвищого – не доросли.

– Це стало головною причиною тому, що «Епіцентр» на Чемпіонат області вирішив виступати у Вищій лізі, а не в Екстра- ?

– Саме так. Це рішення приймає команда. Керівництво на це не впливає. Гравці краще знають свої сили і приймають рішення де гратимуть, а де – ні. Розриватися на всі турніри, які проходять у місті, та даремно витрачати сили – сенсу немаэ. Тому грають вони вибірково і виключно з урахуванням власних можливостей.

– Чому команду залишив Петро Стєпанов?

– Окрім того, що наші хлопці грають у футбол вони ще й працюють у маркеті. У першу чергу, Петро пішов з роботи. Він пояснив мені, що у нього є інші пропозиції по роботі, де він зможе ще більше уваги приділити спорту. Ми зрозуміли одне одного, все вирішили спокійно. Тобто, якщо гравець звільняється з роботи у гіпермаркеті, то він автоматично покидає команду.

– Чи є випадки, коли головна мотивація людей при влаштуванні в «Епіцентр» – це можливість грати у футзал?

– Так. Деякі хлопці влаштовувались до нас на роботу саме через можливість грати. Адже нині неможливо футболом повністю забезпечити своє життя. А у нас можна працювати, забезпечувати себе, свою сім’ю, близьких, і, в той же час, займатися улюбленою справою.

– Чи є у гравців якісь привілеї на виробництві?

– Наша компанія організовує для працівників маркету безкоштовні поїздки на футбольні матчі в Україні та Європі по можливості, а футболісти у черзі за квитками стоять перші. Так, наприклад, Дмитро Приходько літав на «Сантьяго Бернабеу» на матч «Реала» проти «Леванте», а вчора їздив у Львів на «Шахтар» – «Реал» на VIP-місце. Андрій Харченко був на «Камп Ноу» на матчі «Барселони» проти «Баєру» у ЛЧ. Також у нас є квитки на ігри «Баварії», «Вольфсбурга» та інших грандів. Ну а домашні матчі за участю збірної України, та матчі Ліги Чемпіонів і Ліги Європи за участю «Динамо», «Шахтаря», «Дніпра» намагаємось взагалі не пропускати! Звісно коли потрібен час гравцям для тренувань, ми без проблем надаємо додаткові вихідні, у день матчу відпускаємо хлопців, відпускаємо з роботи раніше, якщо є потреба. Адміністрація бере на себе вирішення усіх організаційних питань. Ну і звісно ми намагаємося преміювати футболістів за позитивні результати за для їхньої мотивації грати і перемагати!