МСК «Дніпро»: випробування львівськими «Карпатами»

8 Серпня, 2021

МСК «Дніпро» Черкаси – «Карпати Львів» 1:3 (0:3).  

8 серпня. м.Черкаси. «Черкаси Арена». 950 глядачів. Початок о 17 год.

Арбітри: Н.Дьордь (Ужгород), Р.Соботюк (Житомир), А.Семенов (Дніпро).

Делегат-інспектор: В.Тендера (Київ).

МСК «Дніпро»: А.Денега, Є.Онищенко, Б.Вініченко, А.Клюс, Д.Шурубура (Є.Пінчук, 60), Ю.Іваночко, М.Івахно, В.Мартян (Д.Чижик, 46), С.Біда (В.Шаповал, 64), С.Копил (М.Черненко, 46; М.Пиріг, 76), О.Кос. Запасні: К.Самойленко, Є.Кузнецов, І.Дувняк, Я.Савісько. Тренер: Т.Ільницький.

«Карпати Львів»: І.Сілецький, С.Сімінін, І.Лобай, І.Повалій (О.Дударенко, 65), Д.Притиковський (В.Болденков, 46), В.Приймак, Ткачук (І.Богач, 46; О.Єрмаченко, 70), А.Чачуа, Д.Кожанов, Д.Галенков, Є.Буднік (М.Гуменюк, 55). Запасні: М.Кучинський, В.Заставний. Тренер: А.Тлумак.

Голи: О.Кос 51 – Д.Кожанов 18 пен., Д.Притиковський, 26, І.Повалій, 45+2.

Молодіжний та перспективний МСК «Дніпро» проекзаменували львівські «Карпати» –  команда складена із гравців не лише із досвідом виступів в Прем’єр-лізі, а й за національну збірну.  Попри рахунок на табло, дніпряни склали приємне враження на фоні іменитого суперника. Також звітний матч запам’ятався своєрідним змаганням фан-секторів черкащан та львів’ян.

Перший небезпечний момент у матчі створили господарі поля – Максим Івахно від центральної  лінії видав розрізну передачу у фланг на хід Сергію Біді, який у боротьбі із захисником львів’ян не зміг пробити голкіпера гостей. Біля протилежних воріт, залишений без опіки, Євген Буднік із вбивчої дистанції банально не влучив по м’ячу.

А далі грубої помилки припустився арбітр матчу – за фол на захисникові черкащан  Денисові Шурубурі було призначено пенальті у ворота МСК «Дніпро» (!!!).  Досвідчений Кожанов вправно розвів по кутам шкіряну кулю та голкіпера Артема Денегу.

Не встигли господарі поля оговтатися від першого пропущеного голу, як слідом зайшов і другий – Денис Притиковський результативно замкнув головою дальню стійку під час розіграшу кутового удару.

Всі наступальні спроби черкащан гості вміло гасили на підступах до карного майданчика. А вже в компенсований перед перервою час Ілля Повалій, майстерно розібравшись із двома захисниками, поцілив у ближній кут – 0:3. Могли господарі поля сквитати один гол в «роздягальню», втім Сергій Біда вдруге не зміг переграти голкіпера Івана Сілецького і «дивним» чином піднятий прапорець помічника арбітра.

Відразу після відпочинку МСК «Дніпро» запарив швидку контратаку: Анатолій Клюс від лицьової лінії вирізав шкіряну кулю під результативний удар Олега Коса – 1:3.

Львів’яни згодом могли відновити різницю в превазі, коли Ігор Богач не реалізував вихід  віч-на-віч, а Амбросій Чачуа був не точним на добиванні.

Шикарний момент мали господарі поля наприкінці поєдинку. Навіс від Анатолія Клюса ударом головою завершував Олег Кос – «снаряд» ліг трохи вище цілі.

У підсумку – 1:3. Львів’яни продовжують впевнено крокувати до поставленої мети, а підопічні Тараса Ільницького за тиждень відправляться до Чернігова на чергову календарну гру.