У Черкасах відбулося тренування з боксу для дітей в межах проєкту «Так, я можу»

21 Серпня, 2021

Захід відбувся за ініціативи благодійного фонду «Чемпіони по життю», МСК «Дніпро» та за підтримки професіональних тренерів та спортсменів

Тренування відбулося під керівництвом черкаського тренера Ігоря Приходька. У ньому також взяли участь професіональний боксер Мішико Беселія, гравець Національної паралімпійської збірної України з футболу, майстер спорту України міжнародного класу Богдан Кулинич та інші провідні спортсмени.  Під час тренування діти виконали базові вправи з боксу.

– Діти інакше реагують на такі тренування. Для них це щось нове та цікаве. Також рухливі вправи та навантаження позитивно впливають на їхній фізичний стан, а що найголовніше, допомагають соціально адаптуватися до різних умов. Ми намагаємося “познайомити” дітей зі світом спорту та показати взірець для наслідування через такі тренування, – зазначила громадська активістка, голова правління БФ «Черкаси чемпіони по життю» Анжела Котова.

За словами Богдана Кулинича, діти різнобічно розвиваються, коли займаються різними видами спорту.

– Якщо футбол – командний вид спорту, то бокс – індивідуальний. В футболі ми навчаємо дітей працювати ногами з м’ячем та бути в колективі. Потрібно думати і бачити не тільки м‘яч та своїх партнерів на полі, а і гравців команди суперника. Звичайно, тренування адаптовані під вимоги та здібності наших чемпіонів, але загалом вони мало чим відрізняються від вправ, що виконують діти в звичайних ДЮСШ з футболу. Щодо боксу – то це більш силовий вид спорту. На моє переконання, тренування з боксу як ніщо інше загартовує характер та виховує впевненість у власних силах. Також у боксі велику роль грає координація. Для реабілітації та соціалізації діток, які займаються у «Чемпіонах по життю», – ці фактори надзвичайно важливі, – зауважив співорганізатор Богдан Кулинич та додав, що команда висловлює вдячність Мішико Беселію, Ігорю Приходько та всій команді, яка підтримали проєкт.

У заході взяли участь близько 20 дітей з інвалідністю. Загалом у групі перебуває 55 учасників. За ініціативи Ігоря Приходьте, діти з інвалідністю зможуть приходити на тренування з боксу раз на два тижні.

За детальнішою інформацією можна звернутися:

– тренер Богдан Кулинич (097 581 76 16);

– голова правління БФ «Черкаси чемпіони по життю» Анжела Котова (096 222 32 69).

Джерело: novadoba.com.ua