Перша перемога МСК «Дніпро» у новому сезоні

22 Серпня, 2021

МСК «Дніпро» (Черкаси) – «Буковина» (Чернівці) 3:1 (2:1).

22 серпня. Чемпіонат України. ІІ ліга. 5 тур. м.Черкаси. «Черкаси-Арена». Початок о 17 год.

Арбітри: І.Вакулко (м.Рівне), О.Вдовіна (м.Львів), М.Брик (м.Тернопіль).

Делегат матчу: С.Соботюк (м.Київ).

МСК «Дніпро»: К.Самойленко, Є.Оніщенко, Є.Кузнєцов, Б.Вініченко, А.Клюс, М.Івахно, Ю.Іваночко (М.Пиріг, 87), С.Копил (М.Черненко, 90+3), В.Мартян, Д.Чижик (С.Біда, 58), О.Кос (Я.Савісько, 71). Запасні: А.Денега, Д.Шурубура, В.Шаповал, Є.Пінчук, К.Бистрицький. Тренер: Т.Ільницький.

«Буковина»: І.Пономаренко, В.Гакман, О.Логінов, Б.Орловський, А.Дмитрієв (Р.Николишин, 85), В.Клочан, К.Елла (В.Столяр, 31), В.Волинець (Д.Рябий, 79), А.Рябий, В.Палагнюк, Ф.Салбак (А.Орнат, 35). Запасні: І.Фіяло, А.Нижник, Е.Мануіла, В.Лук’янченко. Тренер: Є.Коваленко.

Голи: С.Копил (26, 31), С.Біда (77) – В.Палагнюк (34 пен.).

Перед звітним матчем обидві команди прагнули поповнити свій заліковий доробок та покращити турнірну ситуацію.

Першим перевірив реакцію голкіпера суперника капітан МСК «Дніпро» Віктор Мартян. Згодом Іван Пономаренко вдруге врятував чернівчан, коли, вчасно залишивши свої володіння, на дузі, зігравши головою, на мить випередив Даніїла Чижика.

А за наступні 8 хвилин м’яч тричі побував у сітці воріт.

Рахунок відкрив Сергій Копил, який хитнувши двох захисників приїжджої команди, майстерно заправив шкіряну кулю під стійку.

В наступній атаці нападник дніпрян Олег Кос не реалізував вихід один в один. Черкащани не збавляють обертів: Даніїл Чижик викотив м’яча на Сергія Копила, який із лінії карного майданчика закинув за «комірець» голкіпера «Буковини» – 2:0!

Гості відповідають потужним дальнім ударом Владислава Клочана в хрестовину воріт, а на добиванні Фаді Салбак влучає в руку захисника черкащан Богдана Вініченка – і це пенальті… Досвідчений Василь Палагнюк з «точки» розвів по кутам м’яча та голкіпера МСК «Дніпро».

Перед перервою на відпочинок невтомний Чижик вліпив в голкіпера гостей із кута воротарської.

Другий тайм гри не був вже таким багатим на події. Команди на тижні зіграли важкі кубкові поєдинки та здійснили дальні вояжі за все ще пекучого сонця.

Господарі віддали ініціативу і результативно підловили гостей на контратаці. На 77-ій хвилині Юрій Іваночко розрізною передачею поміж двох захисників вивів на ударну позицію Сергія Біду. Півзахисник МСК «Дніпро» не залишив жодних шансів голкіперу «Буковини» – 3:1.