20 березня 2012 року відбувся перший відбір футболістів до ДЮФК «Фортуна» (Христинівка)

20 Березня, 2022

10 років тому, 20 березня 2012 року, вперше з Христинівських міських шкіл було запрошено дітей на відбір до футбольної команди, що відбувся на футбольному майданчику парку Т.Г.Шевченка. Саме так “народилася” вже без перебільшення легендарна “Фортуна” – футбольна команда, незмінним тренером якої є Віктор Володимирович Мітасов.

За ці роки у футбольній сім’ї “Фортуни” було виховано більше 250 юнаків та дівчат. Сьогодні хотілось би відзначити та розповісти про тих, хто є гордістю Христинівщини у такому виді спорту, як футбол. Адже витоки їх майстерності беруть свій початок з команди «Фортуна».

За 10 років існування команди юнаки щороку вступали у спортивні заклади. З 2016 року 13 вихованців були прийняті в різні академії та спортивні школи України та були учасниками Чемпіонатів України та прем’єр-ліги України.

Один з таких гравців – Дмитро Діянчук (2003 р.н.), який тренувався з основним складом команди прем’єр-ліги, і вперше в історії Христинівського футболу наш вихованець 13 листопада минулого року зіграв у складі команди «Мінай» (Закарпатська область).

Артем Нагірний (2003 р.н.) навчається в Угорщині, в Академії Пушкаша. Ренат Висоцький (2009 р.н.) – в Академії «Динамо–Київ», грає за юнацьку команду ФК «Динамо-Київ» у своїй віковій категорії в різних турнірах. І як результат, 9-13 листопада 2021 р. виступав на міжнародному турнірі м.Вінниця «Vinnytsia Football Cup», де взяли участь більше 20 команд. ФК «Динамо–Київ» посів 1 місце, а Ренат став кращим бомбардиром.

У Академії футболу СК «Київ–Любомир» (смт.Ставище Київська область) навчалися троє наших земляків – Євгеній Колодяжний (2006 р.н.), який грав в Чемпіонаті України з юнаками на рік старше, Микола Шуплат (2007 р.н.) та Арсеній Пономар (2008 р.н.), виступали за першість України вікової категорії 2007-2008 р.н.

Владислав Каращук (2009 р.н.) – основний гравець ФК «Чорноморець» (м.Одеса), приймав участь у першості міста, Чемпіонаті Одеської області.

Андрій Паримський (2005 р.н.) був гравцем ФК «Чорноморець», Артем Корнєєв (2004 р.н.) – у складі ФК «Зірка» (м.Кропивницький), згодом у ФК «Базис».

Також у складі команди ФК «Базис» христинівчани Нестор Митник (2007 р.н.), Богдан Пасічний (2008 р.н.) та В’ячеслав Тесляр (2007 р.н.).

Максим Наливайко (2005 р.н.) пройшов навчання в Олімпійському коледжі (м.Київ).

На даний час ДЮФК «Фортуна» налічує більше 70 дітей (2005 – 2017 р.н.), серед яких 15 мають високий рівень підготовки та можуть вступати у футбольні академії та спортивні школи.

Нагадаємо, що ДЮФК «Фортуна» за весь свій час існування стала двічі (у 2017 та 2018 р.) володарями Кубку України, тричі – срібними призерами Чемпіонату України з міні-футболу, а також тричі – бронзовими призерами Кубку та Чемпіонату України, призером понад 100 різних турнірів.

У 2016 році в рейтингу кращих дитячо-юнацьких команд з міні-футболу Христинівка посіла 5 місце, а тренер В.В.Мітасов був визнаний кращим тренером України.

З 2018-го «Фортуна» – громадська організація, де голова правління – Панський Олексій Іванович, члени правління: Руслан Кочергін, Микола Плужник, Руслан Сілко, Віктор Мітасов, Віталій Митник, Юрій Каращук, Олександр Коваль, Дмитро Петрівський, Юрій Ревнюк, які допомагають у фінансових та організаційних питаннях.

При цьому хочемо висловити подяку за підтримку з перших днів створення команди «Фортуна» міському голові Миколі Наконечному, благодійникам: Ларисі Мітіогло, Руслану Кочергіну, Володимиру Осадчому, Миколі Гордію, Олексію Косарю, Григорію Грушовенку, Юрію Каращуку, Вадиму Савченку, Миколі Вакуленко, Галині Осадчій, Олександру Передрію.

Сьогодні не можемо не відзначити одного з наших спонсорів Роберта Григоряна, який у цей день святкує свій день народження. Щиро вітаємо його зі святом та бажаємо йому міцного здоров’я, невичерпної енергії, всіляких гараздів та мирного неба на головою.

Слід також зазначити, що від початку війни в Україні, 10 вихованців “Фортуни” прийняті на навчання в академії футболу Польщі, Угорщини та Чехії.

Попри реалії нашого буденного життя, сьогодні хочемо привітати всіх фортунівців з 10-річним ювілеєм та побажати нашим футболістам та їх тренерам – Віктору Мітасову та Івану Бойко, яскравих матчів у мирному майбутньому, підтримки рідних та вболівальників. Досягайте успіху у всьому, рухайтесь вперед і нехай рахунок буде завжди на вашу користь. Тримаємось! Україна переможе!

ДЖЕРЕЛО: Адміністрація ДЮФК «Фортуна»