Українська тенісистка Еліна Світоліна стала амбасадором платформи UNITED24

8 Червня, 2022

Еліна Світоліна стала другим амбасадором фандрейзингової платформи UNITED24, створеної з ініціативи Президента України Володимира Зеленського.

Світоліну представили як амбасадор під час онлайн-зустрічі з Президентом України Володимиром Зеленським, віце-прем’єр-міністром та міністром цифрової трансформації Михайлом Федоровим та координатором платформи Ярославою Гресь.

“Щоразу, перемагаючи на корті, я була щаслива принести перемогу своїй країні. Я завжди пишалася тим, що я українка. Сьогодні, коли моя країна опинилася перед обличчям страшного ворога, я не залишусь осторонь. Я робитиму все можливе, щоб Україна виборола свою найголовнішу перемогу. Для мене честь долучитися до UNITED24 та об’єднати зусилля з Президентом України”, – сказала Еліна.

Президент подякував Світоліну за активну позицію, яку тенісистка зайняла з перших днів повномасштабного російського вторгнення в Україну, та зазначив, наскільки важливо розповідати про Україну у світі.

“Щоб увага до України не знижувалася, потрібно активно розповідати про нас людям з інших країн. Тому серед ключових завдань UNITED24 – не тільки фандрейзинг, а й додаткова увага до України, до нашої боротьби за свободу”, — заявив Зеленський.

На кінець липня під патронатом Світоліною заплановано благодійний матч за участю першої ракетки світу Іги Швентек.

Платформа UNITED24 створена для фінансової допомоги Збройним силам та захисникам України, мирним жителям, а також відновлення України від наслідків російської військової агресії.

За перші чотири тижні роботи платформи було зібрано понад 52,5 мільйона доларів.

Першим амбасадором UNITED24 у травні став Андрій Шевченко, легендарний український футболіст та колишній головний тренер національної футбольної збірної.