Черкащанин Анатолій Самоха став учасником Конгресу Об`єднаного світу боротьби

3 Жовтня, 2022

Конгрес Об`єднаного світу боротьби відбувся Беграді (Сербія). Загалом до заходу долучилися представники зі 122 країн. Участь у роботі конгресу взяв виконавчий директор Черкаського обласного осередку Федерації греко-римської боротьби.

Анатолій Самоха зробив доповідь на тему «Українське коріння Івана Піддубного», де заявив, що за походженням і самоідентифікацією за неспортивною діяльністю Іван Піддубний є українцем. Борець жив у непрості часи, попри це ніколи не цурався свого українського походження і вважав себе українцем.

Для вшанування пам’яті Івана Піддубного щорічно організовують міжнародний турнір з греко-римської боротьби на його батьківщині – на Черкащині.

Нагадаємо, минулий 2021 рік був присвячений саме Івану Піддубному – 8 жовтня 2021 року Україна та світ відзначали 150-ту річницю від його дня народження.

Іван Піддубний – український спортсмен-борець. Шестиразовий чемпіон світу з вільної боротьби, став символом непереможної сили, блискучої майстерності і техніки, благородного духу і козацької звитяги. Він відрізнявся від інших майстрів боротьби не тільки винятковою силою, але й витривалістю. Іван Піддубний 25 років поспіль залишався непереможним борцем у світі.

За інформацією управління у справах сім’ї, молоді та спорту Черкаської ОВА