У Черкасах спортсмени-покеристи провели благодійний турнір і зібрали 10 000 грн. на устаткування для реанімобіля

3 Жовтня, 2022

Із 29 вересня по 2 жовтня Черкаси приймали 2-ий етап Кубка України зі спортивного покеру.

У рамках цього етапу з-поміж серії турнірів 2 жовтня відбувся і благодійний. Участь у турнірі узяли як спортсмени-професіонали, так і гравці-аматори. Під час турніру покеристи зібрали кошти, які передали Благодійному фонду “Черкаси Чайка” на придбання устаткування для реанімобіля.

Юлія Баранько, волонтерка благодійного фонду “Черкаси Чайка”:  “На початку вересня наш фонд провів благодійний аукціон, метою якого було зібрати кошти на придбання реанімобіля для наших Захисників. Тоді вдалося зібрати пів мільйона гривень (продаж лотів та донати) – за нинішнім курсом гривні цього достатньо для придбання лише автівки з мінімальним оснащенням. Дуже круто, що гравці у спортивний покер вирішили долучитися до збору коштів на устаткування. Сподіваюся, що найближчим часом ми все ж зможемо придбати і відправити військовим повністю укомплектовану рятівну автівку”.

Віталій Коваленко, директор клубу спортивного покеру: “Наш клуб розпочав активно допомагати військовим щойно відновив свою роботу (після повномасштабного вторгнення ми тимчасово призупиняли роботу). Спортсмени тренуються і систематично збирають кошти на потреби ЗСУ. І я вдячний кожному за це. Відтак, коли було прийняте рішення з-поміж серії турнірів улаштувати благодійний ми радо погодилися, я й сам долучився до гри. Вважаю, українці мають гуртуватися і кожен має робити максимум на своєму місці – так ми наближаємо Перемогу”.

До слова, допомогти у зборі може кожен – і не обов’язково грати, можна просто зробити донат. Адже чим швидше устаткований реанімобіль поїде до військових, тим більше життів вдасться врятувати.

Довідково:

Із 21 вересня до 4 грудня 2022 року вперше пройдуть Відкриті  рейтингові етапи Кубка України — Top Poker Players.

Організатором серії виступила Всеукраїнська федерація спортивного покеру за підтримки Міністерства молоді та спорту України та в партнерстві з провідною українською покерною онлайн-платформою PokerMatch, яка є титульним спонсором Національної збірної України зі спортивного покеру.

Протягом двох місяців змагань буде проведено 7 етапів. П’ять із них пройдуть в акредитованих Федерацією клубах спортивного покеру у різних містах України, а два етапи відбудуться в онлайн-форматі на PokerMatch.

Топ-10 переможців загального заліку серії TPP стануть кандидатами до складу Національної збірної України та зможуть представляти Україну на міжнародних змаганнях у 2023 році.