Двоє черкащан отримуватимуть стипендію, як члени олімпійської штатної збірної команди України

21 Липня, 2023

Про це повідомила заступниця міського голови Черкас Анастасія Чубіна на своїй сторінці у Фейсбуці:

-У травні 2023 році на сесії Черкаської міської ради були внесені зміни до рішення «Про затвердження стипендії міської ради та міського голови провідним спортсменам м. Черкаси». Зокрема, змінено розмір стипендій, які виплачуватимуться спортсменам, які є членами олімпійської штатної збірною та представлятимуть Україну на Олімпійських іграх. Сьогодні разом з комісією визначили 2 кращих спортсменів, які є членами олімпійської штатної збірної команди України та вибороли ліцензію на участь у Олімпійських іграх, тож вони отримуватимуть відповідну стипендію у розмірі 5 мінімальних заробітних плат кожна, а їхні тренери – у розмірі 2,5 мінімальних заробітних плат кожна. Раніше вони отримували фінансове заохочення, як провідні спортсмени.

Це спортсмени:

Ковтун Ілля – здобув перше місце (паралельні бруси) на Чемпіонаті Європи, Заслужений майстер спорту України;

Тренер: Горбачева Ірина

Куліш Сергій  – здобув перше місце на Чемпіонаті світу зі стрільби кульової, Заслужений майстер спорту України.

Тренер: Чепурна Наталія.

Додам, що наразі діє міська Програма розвитку фізичної культури та спорту у м.Черкаси на 2022-2026 роки, яка передбачає виплати стипендій кращим спортсменам Черкас.

Наші спортсмени посідають найвищі позиції у різноманітних змаганнях та прославляють рідне місто на увесь світ, тому однозначно заслуговують на найкраще. Тому ми, як міська влада, й надалі будемо підтримувати їх та стимулювати до подальших перемог.