У Черкаському відділенні Національного олімпійського комітету підвели підсумки за 2019 рік

26 Грудня, 2019

Учасники асамблеї відділення НОК України в Черкаській області  підвели підсумки та визначилися з планами на наступний олімпійський рік

 

Участь у роботі асамблеї під головуванням голови відділення Андрія Більди взяли начальник управління у справах сім’яї, молоді та спорту Максим Зеленський, члени виконкому та гості, які сприяють розвитку олімпійського руху на Черкащині.

Андрій Більда прозвітував про роботу відділення в 2019 році, зокрема наголосив на масштабності та кількості олімпійських заходів, проведених в різних куточках Черкаської області, які заохочують дітей та молодь до занять спортом і популяризують олімпійські цінності в регіоні, розповів про поповнення олімпійської експозиції в краєзнавчому музеї, про візит президента НОК України Сергія Бубки та Черкащину та високу оцінку за його підсумками для регіону, відзначив важливість партнерських відносин з різними організаціями та закладами.

«Досягти результату та успіху можна лише об’єднавши зусилля різних навчальних та спортивних закладів, громадських організацій та небайдужих людей. Ми працюємо над тим, аби вибудовувати вдалі партнерські відносини з усіма, кому небайдужий спорт, і така співпраця дозволяє проводити якісні заходи, створювати нові проекти. Дякую всім, хто відгукується на наші прохання, дякую тим, хто сам ініціює цікаві спортивно-масові заходи і залучає до них відділення. Ми відкриті до нових ідей та партнерів», – зазначив голова відділення НОК України в Черкаській області Андрій Більда.

Учасники асамблеї своїм голосуванням визнали роботу відділення такою, що відповідає Статуту НОК та потребам суспільства.

Під час асамблеї також заслухали звіт ревізійної комісії, затвердили поточний кошторис фактичних грошових доходів і витрат організації та план бюджету на олімпійський 2020 рік, розглянули питання про ротацію членів НОК України відповідно до звернень, що надійшли від суб’єктів олімпійського руху.

Обговорили учасники засідання й плани на 2020 рік – рік Олімпійських ігор у Токіо. Відзначили необхідність підтримки та допомоги, придбання обладнання й спортивного інвентарю провідним спортсменам Черкащини, які боротимуься за ліцензії на Оліміпаду.

Привітав усіх учасників заходу також єдиний Олімпійський чемпіон Черкащини Андрій Іванович Хіміч. Він побажав присутнім розвитку та гарних результатів черкаським спортсменам у 2020 році на Оліміпаді в Токіо, де він у 1964 році виборов своє «золото».

Також в рамках асамблеї привітали ювілярів, які нещодавно відзначали день народження, зокрема голову СК «Богдан» ЧНУ Володимира Хіміча, завідувача кафедри фізичного виховання та здоров’я ЧДТУ Василя Загороднього, почесного президента федерації хокею на траві Черкаської області Олексія Саєнка. Подякою НОК України нагородили голову Федерації профспілок Черкаської області Петра Шевченка за внесок в розвиток олімпійського руху. Відзнаку вручили й вчителю фізичного виховання Черкаської спеціалізованої школи № 28 Ірині Лісовій – за якісну підготовку команди «лелеченят» до змагань та «бронзу» всеукраїнського етапу конкурсу.

За матеріалами: noc-ch.ck.ua