Гімнаст Ілля Ковтун розповів про завоювання нагороди світової першості

12 Жовтня, 2023

Срібний призер чемпіонату світу у багатоборстві, черкащанин Ілля Ковтун в інтерв’ю пресслужбі Української федерації гімнастики розповів про завоювання нагороди світової першості.

-Ілля, як ти оціниш свій виступ на чемпіонаті світу?

Працювали й проробили роботу на кращий результат, але справились навіть менше ніж на 50%. Хоча могли й мали усі шанси, бо були готові. Але було дуже багато сторонніх факторів, котрі, в більшій мірі, впливають на мого тренера. Я, як чоловік більш спокійно це переношу, але в голові не мало бути всього цього безладу, мала бути концентрація лише на роботу й результат. Шкода, що атмосфера в команді не та, як була, коли мій тренер була старшим тренером. Проте, думаю, відбудуться зміни й все налагодиться.

-Наскільки серйозна конкуренція була на турнірі і зокрема у фіналі?

На світову першість прилетіли кращі з кращих, адже всі країни боролися за ліцензії на Ігри-2024: хто в команді, хто в багатоборстві, а хто на окремих видах. Усі хотіли потрапити на Олімпіаду. Тому кожна країна відправила на чемпіонат світу своїх найкращих спортсменів.

-Що ти відчував, коли стояв на п’єдесталі?

Чесно, я відчував гордість за свою країну, любов до своїх батьків та вдячність своїм тренерам. Також дуже хочу, щоб моя нагорода надихнула наших воїнів, адже їх мужність, відвага та патріотизм надихають мене.

-Ти радий, що команда також завоювала командну ліцензію на Олімпіаду?

Авжеж, звичайно! Головне, щоб хлопці навчилися гідно тримати конкуренцію, перестали боротися за лідерство у команді, забули про піарство в усіх напрямках. Менше балаканини, а більше роботи. Й нехай у кожного в команді буде девіз: конкуренти – це інші країни, а суперник – це сам собі, а найголовніша перемога – над самим собою. Тільки так ми зможемо по-справжньому боротися за найвищі результати однією командою!