На Драбівщині відбулося підбиття підсумків спортивного життя району за 2019 рік

28 Грудня, 2019

В урочистому заході взяли участь спортсмени та керівники району.

Під щирі оплески на сцену запросили молодих та перспективних колишніх вихованців Драбівської дитячо-юнацької спортивної школи «Слов’яни», які нині є студентами вищих навчальних закладів спортивного профілю та захищають свою честь на національних, європейських та міжнародних аренах: Віктора Васільєва, майстра спорту України з дзюдо, переможця всеукраїнських турнірів, срібного призера чемпіонату України та переможця міжнародних турнірів з дзюдо; Зінченко Яну, майстра спорту України з дзюдо, володарку Кубку Європи з дзюдо серед кадетів, чемпіонку України з дзюдо; Шинкаренко Інну, кандидата у майстри спорту України, триразову призерку чемпіонатів України з дзюдо; Моісєєва Алєксєя, який у 2019 році став володарем кубку світу з боротьби самбо серед дорослих, майстра спорту України, неодноразового переможця та призера чемпіонатів, кубків України, Європи та світу з боротьби самбо.

Усі гості заходу чекали зустрічі з Максимом Жуком, майстром спорту України міжнародного класу з академічного веслування, срібним призером Кубку світу з академічного веслування, членом паралімпійської збірної команди України з академічного веслування, а також Григорієм Вовчинським, срібним призером Паралімпійських ігор з лижних перегонів, Заслуженим майстром спорту України з лижних перегонів та біатлону, майстром спорту України міжнародного класу з лижних перегонів та біатлону.

У своєму зверненні до наймолодших та найталановитіших спортсменів району Григорій Вовчинський зазначив, що на будь-яких стартах надзвичайно важливо вірити у свої сили. А також не забувати, що власними досягненнями спортсмени завдячують і своїм наставникам тренерам.

Очільниками району молодим спортсменам вручено сертифікати на придбання спортивних товарів.

Пальму першості за популярністю та масовістю районі отримує футбол. Кульмінацією спортивної майстерності та вправності в даному виді спорту стала перемога команди «Альтаїр» у Кубку та Чемпіонаті Черкаської області з футболу серед команд вищої ліги, що відбулося вперше за історію існування району. За даним результатом стоїть величезна моральна, а головне фінансова підтримка керівника приватного підприємства «Альтаїр», депутата Черкаської обласної ради Григорія Плічка, який став покровителем однойменної команди та за власний кошт забезпечив її участь у змаганнях. Крім того, у 2019 році за сприяння та фінансової підтримки Григорія Івановича побудовано футбольний майданчик з штучним покриттям у школі селища Драбів.

Володимир Фощій за дорученням виконавчого комітету Федерації футболу Черкаської області президенту команди вручив головний приз змагань, а Роман Поліщук отримав нагороду в номінації «Кращий тренер». Від районного керівництва команді було подаровано сертифікат на придбання спортивних товарів.

Підбито підсумки спортивних досягнень чемпіонату Драбівського району з футболу сезону 2019 року. Команди переможниці та призери нагороджені кубками, медалями та грамотами головою Драбівської районної федерації футболу Кубрушком Михайлом, де бронзові нагороди здобула команда «Сокіл» (с. Золотоношка), срібні – «Славутич» із селища Драбів та почесне «золото» по праву отримали команда «Штурм» із села Перервинці. Кращим гравцем чемпіонату Драбівського району з футболу сезону 2019 року визначено Руденка Сергія, гравця команди «Славутич».

Однак, розвиток сільського аматорського спорту неможливий без небайдужих організаторів фізкультурно-спортивного руху, які не шкодують ні часу, ні зусиль для забезпечення участі команди у районних заходах.

З приємністю відзначили за високі організаторські здібності, особистий внесок у розвиток фізичної культури та спорту, популяризацію футболу в районі подякою Драбівської районної федерації футболу Шевченка Володимира (с. Перервинці), Жука Олександра (с. Білоусівка), Олабина Олександра (с. Кононівка), Розсоху Бориса (с. Мехедівка), Суддю Василя (с. Погреби), які є незмінними прихильниками розвитку здорового молодого покоління.

Організатори заходу привітали Кантакузівську сільську раду на чолі із Крикуном Олександром за призове третє місце у обласних комплексних змаганнях «Найспортивніше село Черкащини» 2019 року, переможців відповідних районних змагань.

Справжньою несподіванкою для гостей свята та спортсменів стала поява Діда Мороза зі Снігуронькою, які привітали наймолодших та найталановитіших вихованців дитячо-юнацької спортивної школи «Слов’яни» із наступаючими та прийдешніми святами: Петренко Лілію, Бойка Дмитра, Писаревського Владислава, Цюру Вадима, Резнера Нікіту, Шурубуру Владислава, Шаповала Данила, Цінченко Владислава, Ясько Ігора, Низенка Артема, Конюшенка Миколу, Калину Олександра, Осадчого Владислава, Перепелицю Романа, які незмінно є призерами та переможцями всеукраїнських змагань з дзюдо, а також учнів-переможців обласних змагань, зокрема Клока Івана (Білоусівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів), що виборов І місце у обласних змаганнях із шахів серед школярів та Клименка Віталія, капітана волейбольної команди Драбове-Пристанційної загальноосвітньої школи, яка посіла третє місце у обласних змаганнях з волейболу серед школярів.

За матеріалами Сектору у справах сім’ї, молоді та спорту Драбівської районної державної адміністрації