Ірина Горбачева розповіла, коли Ілля Ковтун повернеться до тренувань

11 Січня, 2024

В коментарі Інформатору тренерка віце-чемпіона світу зі спортивної гімнастики Ірина Горбачева поділилася як триває відновлення Іллі Ковтуна, який поступово набирає форму, проводячи у залі щоденно по кілька годин. Однак в тренувальному процесі Ілля поки не навантажує травмовану стопу.

“Нині проходимо вже другу реабілітацію в Хорватії, Осієку! Працюємо з ногою щодня, не дивлячись ні на вихідні, ні на свята, по 3-4 години. Й паралельно з цим відновлюємося, готуємо тіло до навантажень й вже починаємо працювати на чотирьох видах гімнастичного багатоборства (кінь-махи, кільця, паралельні бруси й поперечина). Звичайно, на тренуваннях все робимо без участі правої ступні. Проте, вже почали трохи бігати й стрибати на скакалці. На більш м’якій поверхні це легше виконувати ніж на жорсткій.

Є декілька проблем в ступні, адже після операцій пройшло лише місяць та п’ять днів! Це дуже-дуже мало для такої травми! Та ми не втрачаємо віри й активно працюємо. Їздимо у дві приватні клініки на спеціальні процедури. Також робимо й самі процедури, щоб було легше фінансово – ми завчасно закупили чотири апарати для фізичних процедур після операцій (завчасно все вивчила й організувалася, тож, маємо й власний, так би мовити, фізкабінет)…

Також, особисто щодня по 30-40 хвилин роблю масаж ступні й по 20-30 хвилин розробляю ступню в двох напрямках. У неділю нас другий тренер Іллі (Горбачев Степан Володимирович) перевозить до Німеччини в Мюнхен, на ще одну реабілітацію в спеціальній приватній клініці реабілітолога-техніка Сіруса та його команди. Сподіваюся, що після цього ми вже зможемо починати стрибати. Поки що, це категорично заборонено, щоб не завдати шкоди хрящовій тканині й переконатися, що все добре після операцій”, – розповіла Ірина Горбачева.

“Перші змагання, у яких ми плануємо брати участь – це серія Етапів Кубку Світу-2024. І там все починається вже з середини лютого. На перших двох змаганнях, дасть Бог, пройдемо 3-4 види без стрибкових. Ну а далі, маємо вже накатувати багатоборство по підготовці до ЧЄ-2024, щоб боротися за команду й, як завжди, максимально їй допомогти. Терпіти, вірити, працювати – іншого шляху не бачимо й не має! Тож, дай Бог, Іллі й надалі такої шаленої наполегливості й стальної непохитності”, – розповіла Ірина Горбачева.